Reklama

Reklama

Filmy našeho dětství - Série 4 (2021) (série)


Cesta do Ameriky (S04E06)

(epizoda)
  • USA Coming to America
USA, 2021, 48 min

Tvůrci:

Brian Volk-Weiss

Hrají:

Dan Rather (a.z.)

VOD (1)

Obsahy(1)

A žili šťastně až do smrti – ale jenom na obrazovce. V zákulisí tohohle filmu nabitého černošskými talenty měly spíš než láska slovo žaloby, souboje a prorok Nostradamus. (Netflix)

Recenze (4)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další notoricky známý kousek. Funguje to po letech, funguje to pořád. John Landis byl tenkrát v kurzu, i svou Záměnou pomohl Eddiemu Murphymu do ještě vyšších pater popularity. Ten každým filmem ukazoval svůj obří talent a na plac chodil absolutně bez trémy. Jenže v tomhle kouzelném kýči o princi ze Zamundy došlo k jakési záměně pozic: Eddie už nebyl žádné ořezávátko (natočil několik kasovních hitů v řadě) jako u jejich první spolupráce, režisér Landis si naopak nesl tragický škraloup z natáčení povídkové Zóny soumraku, kdy se během natáčení zřítil vrtulník a při nehodě zemřeli tři lidé, včetně dvou malých dětí. Tvůrčí neshody nakonec vyvrcholily rvačkou na place. Tihle dva se tak měli zařeknout, že šlo o definitivně poslední spolupráci. Eddie si nicméně po letech osobně vyžádal Landise, aby režíroval třetího Policajta v Beverly Hills. Dokument nabízí pár zajímavých informací, výsledek kromě jiného tak trochu změnil pohled na „černošský“ film. Každopádně škoda, že hlavní herecká hvězda v tomhle doku-návratu chybí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možno to je neobjektívne hodnotenie a možno je naopak trefné. Tento diel sa mi páčil najviac, pretože sa venuje filmu, ktorý mám rád, ale zároveň o pozadí jeho vzniku som doteraz nič poriadne nevedel. Takže som sa dozvedel kopu nových zaujímavých informácií a aj ten komediálny prístup ku dokumentu o komediálnej klasike sedí. K dokonalosti tomu chýba len účasť Eddieho. Hlavne jeho pohľad na tú bitku s Landisom bol fakt potrebný. Pravdepodobne ale v tej dobe dosahovalo Eddieho ego maximálne rozmery a Landis nebol nikdy žiadne orezávatko. Celkovo ale skvelý dokument. 9/10. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cestu do Ameriky jsme měli na VHS, viděla jsem ji x-krát a pokaždé se podívám ráda. Jo, je to pohádka a je to zábava, díky tomuto filmu jsem si Eddieho zamilovala. Jsem ráda, že tento film do 4 série zařadili. 4,5* ()

Reklama

Reklama