Reklama

Reklama

Queer - Série 2 (2013) (série)


Děti Uruguaye (S02E03)

(epizoda)

Obsahy(1)

Výprava, zkoumající současnou queer scénu v patrně nejliberálnějším jihoamerickém státě... Uruguay je jednou z nejliberálnějších zemí v Latinské Americe ve vztahu k LGBT minoritě. Je zde uzákoněno manželství stejnopohlavních párů a legislativa umožňuje také adopce dětí těmito páry. Dokument P. S. Butka sleduje život dvou gay párů. První pár děti nemá, ale chystá se je adoptovat. Oba partneři jsou aktivisté uruguayské LGBT organizace Ovejas Negras, což znamená v překladu Černé ovce. Dozvíme se od nich, jak v Uruguayi probíhal boj za legalizaci stejnopohlavních manželství nebo jak oni sami vidí svoji budoucnost či budoucnost Uruguaye. Druhý pár dvou gay umělců již děti má. Nahlédneme nejen do jejich rodinného života, ale přiblíží nám také svůj pohled na rodičovství a osvětlí proces adopce. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je pravda, že žádný výzkum zatím neukázal, že by děti vychovávané homosexuálními páry byly nějak postižené ve vývoji. V Evropě je ale nedostatek dětí k adopci kvůli nízké porodnosti, která nestačí ani na prostou reprodukci a musí se dovážet mladá pracovní síla na nafukovacích člunech z Afriky a z Arábie. Dřív u nás vysokoškolačka nechtěně otěhotněla a dítě dala k adopci. Dnes jde na potrat.  Rodinka v úvodu vypadá spokojeně. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Uruguay je jakousi verzí Holandska v Latinské Americe. V Uruguayi mají uzákoněné svatby stejnopohlavních párů, které dokonce mohou adoptovat děti. Jsou velmi blízko zákonu o legalizaci marihuany – a navíc tu žijí hezcí a spontánní lidé. V našem dokumentu se podíváme ke dvěma gay párům. První pár děti nemá, ale chystá se je adoptovat. Oba jsou aktivisté uruguayské organizace Ovejas Negras, což znamená v překladu Černé ovce. Dozvíme se od nich, jak v Uruguayi probíhal boj za legalizaci stejnopohlavních manželství nebo jak oni sami vidí svoji budoucnost či budoucnost Uruguaye. Druhý pár už děti vychovává. Jak k dětem přišli, jaké to s nimi bylo zpočátku, jak děti vychovávají, jak vlastně žijí? Tématem bude sexuální otevřenosti vůči dětem, nebo společná nahota. Jedná se o pár uznávaných vizuálních umělců, kteří spolu také tvoří hudební skupinu lAhOmbre, tedy česky cosi jako “onamuž”." http://www.ceskatelevize.cz/porady/10520528904-queer/213562210900013-deti-uruguaye/ ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama