Reklama

Reklama

Sunset Murder Case

  • USA The Sunset Strip Case (pracovní název)

Obsahy(1)

Kathy O'Connor (Sally Rand) se vydává hledat vrahy svého otce policisty, který byl nalezen společně se zabitou dívkou lehké pověsti Nitou (Lona Andre). Protože stopy vedou do prostředí nočních klubů, Kathy začne vystupovat jako exotická tanečnice Valerie, aby nalezla pachatele, v čemž jí pomáhá její přítel novinář Lou (Dennis Moore). Stopu nalezne, ale sama se octne v podezření a ohrožení života. (Peabody)

(více)

Recenze (1)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Post-code, ktery vypada temer jako pre-code. Filmek, ktery si pro sebe cely ukradla prekrasna burleska-tanecnice Sally Rand. 3+ ()

Zajímavosti (1)

  • Poměrně krátký – cca hodina - krimi film s tanečními vložkami byl natočen v roce 1938. Ale pro velké problémy s cenzurou byl uveden až po třech letech a ještě se střihy a změnou názvu (původně „Sunset Strip Case“). Sally Rand v hlavní roli totiž přenesla na plátno svá dvě slavná taneční čísla z Paramount Clubu, jedno s obřími ptačími péry a zejména Bubble dance, kdy ve velmi lehké říze tančí s velkým balónem a ukazuje dost ze svého těla, opravdu dost na dobu přísného Haysova kodexu. Film natočilo malé studio Grand National a i po povolení mělo problémy, protože na řadě menších měst byly proti němu organizovány protesty a soudní zákazy. Sally začínala v němých westernech, ale ve zvukovém filmu se – prý pro vadu řeči – neprosadila, Tady ale žádné šišlání slyšet není, i když dochované kopie nejsou moc kvalitní. (Peabody)

Reklama

Reklama