Reklama

Reklama

Before the Wrath

USA, 2020, 84 min

Hrají:

Kevin Sorbo (vypravěč)

VOD (1)

Obsahy(1)

Kým v kresťanskej eschatológii sa hovorí o tzv. Vytrhnutí (1. Tesalonickým 4:16-17), podľa ktorého "my, ktorí budeme nažive, spolu s ním budeme uchvátení v oblakoch," často sa zabúda, k čomu toto proroctvo vlastne slúži. V súčasnosti vedci na Blízkom Východe objavili staroveké antropologické texty z čias Krista, ktoré presne odhaľujú, prečo a ako má k tomuto Vytrhnutiu dôjsť. Tým sa prináša nový pohľad na udalosti, ktoré majú prísť. (Arsenal83)

(více)

Recenze (3)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kevin Sorbo sťaby pravý Hercules presedlal z gréckej mytológie na kresťanstvo aspoň svojim hlasom. Tento film nie je klasickým filmom, je to v podstate dokument, ktorý sa snaží analyzovať staroveké proroctvá ohľadom návratu Krista, ako a prečo by k tomu malo dôjsť. Sledovanie dokumentu si vyžaduje vieru a nie požiadavku na vedu. A vlastne až vieru v doslovný výklad Biblie. Dokument sa ale snaží aj vysvetliť Kristove slová a rečenia v symboloch, čo znamenali v tej dobe, ako sa dajú chápať. Zdá sa, že ľudia 1. storočia chápali jeho slovám omnoho jasnejšie než človek modernej doby. ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Jako my žijeme v určité době a určité kultuře, tak i Ježíš žil v jiné době a jiné kultuře. Takže zatímco lidé okolo Něj byli často plně v obraze o čem to mluví, my pohledem naší doby v tom trochu tápeme a vytváříme různé výklady... Tento dokument se zaměřil na Ježíšova častá přirovnání ke svatbě. Představí nám, jak konkrétně probíhala svatba u Galilejců (odkud Ježíš pocházel a kde se odehrává velká část evangelií) a ta se od té obecně židovské přece o něco liší a na základě toho začínají všechna Ježíšova slova o svatbě dávat hlubší smysl. Tento dokument určitě doporučuji těm, kteří milují Ježíše. TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

Reklama

dakarin 

všechny recenze uživatele

Tento film ocení věřící, kteří se vírou a následováním Pána Ježíše zabývají aktivně a s očekáváním a láskou. Film přináší některé zajímavé pohledy, jež mohou povzbudit k víře a zároveň jako další střípek doplnit naše chápání ohledně Božího plánu :-) ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama