Reklama

Reklama

Spolu na hranici

(seriál)
  • Polsko Okno na pogranicze
Česko / Polsko, 2020, 6 h 56 min (Minutáž: 26 min)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Unikátní cestopis, na němž se podílejí čeští i polští autoři, přináší příběhy, témata a místa, která lze objevovat na obou stranách hranice. (Česká televize)

Recenze uživatele Marze k tomuto seriálu (8)

V podzemí (2020) (E01) 

Halda Ema je jedna z nejznámějších hald. Nejvyšší haldu v Evropě Šarlotu neznám. Haldy se stávají ostrůvky biodiverzity. Od osmnácté minuty začíná krásná exkurze štolami uranového dolu v Kowarech v Podkrkonoší. Uvidíte magické místo - šachtu  naplněnou vodou hlubokou 244 metrů v níž nikdo nebyl od konce druhé světové války. Někteří potápěči se zde potopili do hloubky 110 metrů. ()

Na vodě (2020) (E03) 

Oblast Máchova jezera nebyla nikdy osídlena. Proč? Naposledy se o to pokusil developer Přemysl Otakar, nahnal sem své poddané, jenže středověk jel na vodě a brzy se jim mlýny ucpaly pískem.  Odra je krásná říčka, že zde vhodná cykloturistika. Není naštěstí regulovaná. Nevěděl jsem, že název je podle toho, že odírá břehy a meandruje. ()

Na kolech (2020) (E08) 

Krásný díl o železnici. Nechte auta doma. ()

Mezi goroly (2020) (E10) 

Ke shlednuti v archivu Ceske televize. ()

Krkonošské cesty malíře Hofmana (2020) (E13) 

Tvůrci moc neměli z čeho vařit. Pokud nechcete ve Szklarské Porebě lyžovat, doporučuji si udělat krásný výlet na horském kole z Trutnova po turistických značkách do Malé Úpy, kde přespat a ráno si projet polskou, nižší a teplejší stranu Krkokonoš přes Kowary, Karpacz a Szklarskou Porebu do Harrachova, kde opět přespat. ()

Skleněné pohraničí (2020) (E16) 

Dokument o lidech pohybujících se okolo skla. Sklo z Ikei nemám. ()

Reklama

Reklama