Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(33)

Obsahy(1)

Jedna žena a tři muži. Kdo je tu oběť a kdo pachatel? Všechno je zkrátka jinak, než by se mohlo zdát. (Netflix)

Recenze uživatele castor k tomuto seriálu (20)

Hříšná touha (2020) 

Netflix se vrhnul na mexické vztahové drama? U honosné vily jsou forenzní specialisté, v bazénu plave bezvládné tělo. Dostáváme se o několik týdnů dřív. Atraktivní univerzitní profesorka Alma žije s váženým soudcem Leonardem a dospívající dcerou. Mají své běžné potíže, ale rodinka vesměs klape. Ovšem Alma odjíždí na plánovaný víkend za čerstvě rozvedenou kamarádkou Brendou, která ji na party navádí, aby ulovila nějaké mladé maso. A tím začnou nemalé problémy. Nějaký ten náznak, nějaká ta falešná stopa a hodně opakovaček. Čekal jsem hutné mexické drama, místy se ovšem jednalo o vážně se tvářící telenovelu s několika ostřejšími erotickými sekvencemi plnými ultranezkrotné vášně. Nechybí přestřelené emoce, pokřivené charaktery a místy až hysterické herecké výkony. Zhruba před polovinou série se víc dostáváme do thrillerových vod, místy úsměvně překombinovaných. Pak zase tvůrci diváka falešně vedou a ohýbají souvislosti. A opět sklouznou k nějaké úsměvné berličce. A pak zase něco chytře propojí. Prostě jako na houpačce. Tudíž zklamaný nejsem. To obří množství vaty a horkokrevní hrdinové s kolísavými náladami k tomu prostě patří. Pokud něco vyloženě vadilo, tak úsměvná (rozuměj pitomá) setkávání s terapeutkou a nespočet snových (nebo různě se opakujících) sekvencí. Tři až čtyři hvězdy. ()

Série 1 (2020) (S01) 

Netflix se vrhnul na mexické vztahové drama? U honosné vily jsou forenzní specialisté, v bazénu plave bezvládné tělo. Dostáváme se o několik týdnů dřív. Atraktivní univerzitní profesorka Alma žije s váženým soudcem Leonardem a dospívající dcerou. Mají své běžné potíže, ale rodinka vesměs klape. Ovšem Alma odjíždí na plánovaný víkend za čerstvě rozvedenou kamarádkou Brendou, která ji na party navádí, aby ulovila nějaké mladé maso. A tím začnou nemalé problémy. Nějaký ten náznak, nějaká ta falešná stopa a hodně opakovaček. Čekal jsem hutné mexické drama, místy se ovšem jednalo o vážně se tvářící telenovelu s několika ostřejšími erotickými sekvencemi plnými ultranezkrotné vášně. Nechybí přestřelené emoce, pokřivené charaktery a místy až hysterické herecké výkony. Zhruba před polovinou série se víc dostáváme do thrillerových vod, místy úsměvně překombinovaných. Pak zase tvůrci diváka falešně vedou a ohýbají souvislosti. A opět sklouznou k nějaké úsměvné berličce. A pak zase něco chytře propojí. Prostě jako na houpačce. Tudíž zklamaný nejsem. To obří množství vaty a horkokrevní hrdinové s kolísavými náladami k tomu prostě patří. Pokud něco vyloženě vadilo, tak úsměvná (rozuměj pitomá) setkávání s terapeutkou a nespočet snových (nebo různě se opakujících) sekvencí. Za první sérii tři až čtyři hvězdy. ()

Je to jen sex (2020) (S01E01) 

Netflix se vrhnul na mexické vztahové drama? U honosné vily jsou forenzní specialisté, v bazénu evidentně plave bezvládné tělo. Dostáváme se o několik týdnů dřív. Univerzitní profesorku Almu trápí, že manžel Leonardo (jinak vážený soudce) tráví podstatně víc času s mladou a chytrou asistentkou Edith než s ní. Naposledy znervózněl, když ho přistihla při telefonátu. Odjíždí na plánovaný víkend za čerstvě rozvedenou kamarádkou Brendou, která ji na party navádí, aby ulovila nějaké mladé maso. Těžké to nebude. ()

Poslední noc vášně (2020) (S01E02) 

Nějaký ten náznak, nějaká ta falešná stopa a hodně opakovaček. Ovšem nakonec poměrně povrchní vyústění a nic, co by diváka uchvátilo nebo nějak víc zajímalo. Alma, jinak doktorka Solares, musí zpracovat, koho má na svém semináři. Touha je ale silnější než loajalita k manželovi a rodině a divák dokola „musí“ sledovat tu nezkrotnou vášeň (samozřejmě ironie, protože jednotlivým erotickým vsuvkám jaksi chybí náboj) z minulého víkendu. Strejda Esteban vzal dospívající Zoe poprvé na pitevnu. Ta se pak dozvídá/chce dozvědět pravdu o své orientaci. A Alma se dozvídá pravdu o Brendě. Zatím mírné rozladění, nicméně když není v nabídce moc kde brát... ()

Čemu všichni říkají láska (2020) (S01E03) 

Podřezala si pravé zápěstí a použila pánský pásek jako škrtidlo. Kromě hospodyňky vyšetřovatelé našli otisky dalších dvou lidí. A dva použité kondomy. Esteban se dozvídá, koho byly. Dcera Zoe se po síti „seznamuje“ s Animusem a divák tuší, o koho asi jde. Čekal jsem hutné mexické drama, ale (zatím) jde o vážně se tvářící telenovelu s několika ostřejšími erotickými sekvencemi. Nechybí přestřelené emoce, pokřivené charaktery a místy až hysterické herecké výkony. Kupříkladu vážená profesorka, jejímž manželem je ještě váženější soudce, se obává, co její kroky mohou její rodině i kariéře způsobit, přitom se v klidu otlapkává se studentem před univerzitou. Mám se omlouvat, stydět nebo vymlouvat za svůj „povrchně“ trávený čas? To se teprve uvidí. ()

Láska, to slovo (2020) (S01E04) 

Honosné vily, luxusní auta, krásní lidé. A spousta telenovelácké vaty. Trošku se dostáváme do thrillerových vod, jen se bojím, abychom neskončili u překombinovaného guláše. Úsměvná jsou setkání s terapeutkou. A to velmi. Úsměvné je i to, jak Alma nosí brýle pouze v hodinách na univerzitě, přičemž jinak je nepotřebuje, tak proč si je nenasazuje i v běžných situacích? Nicméně nyní vzpomíná na výročí, kdy od Leonarda dostala labutí pár, protože labutě si přeci vybírají partnera na celý život. Darío zatím Almu záměrně ignoruje, jak tohle asi dopadne? Netflix zatím s tímhle projektem lehce tápe. Ale uvidíme. ()

Co víš o Daríu Guerrovi? (2020) (S01E05) 

Rýpal jsem si, že jde „jen“ o ambicióznější telenovelu. Beru to zpět, protože telenovely jednoznačně rozdělují dobro a zlo, divačky se navíc ihned orientují v ději. Tady to snadné rozhodně není a nebude. Dvacet let spolu, Leonardo překvapil. Tedy jen Almu, trošku přemýšlející divák věděl. Švagr Esteban se začíná orientovat v tom, co je Darío zač. Tipuju, že ho ambiciózní mladík brzy odstraní na vedlejší kolej. Nebo to bude celé jinak? Začínáme hrát trošku na náhodu (mnohé situace v hotelu), na druhou stranu se už „něco“ trochu zajímavého děje. Konečně zabrušujeme do thrillerových vod. ()

Chybí ti staré dobré časy? (2020) (S01E06) 

Kousek po kousíčku... Když byl Leonardo žalobcem, řešil případ brutálně znásilněné a zavražděné malé holčičky. Vina tehdy padla na otce Daría. Dostal třicet let, zbabělec se ovšem odpráskl, jakmile k tomu měl příležitost. Před synkovýma očima. Kdo byl asi tehdy klíčovým svědkem? Obsáhlý spis z roky starého případu nakonec od Estebana získá Alma a ještě jeden nechtěný čtenář. „Jak mohlo diplomované odbornici na násilí proti ženám uniknout tolik znamení, když je měla přímo před nosem,“ ptá se Alma, kterou ovládl primitivní instinkt, a divák může tak akorát souhlasit. Každopádně se to konečně začalo docela dobře zamotávat. ()

Začal sis se špatnou ženskou (2020) (S01E07) 

Alma s Estebanem jsou o krok napřed, ovšem Darío tuší souvislosti a zřejmě do svých plánů zahrne i tápající dceru Zoe. Překvapí Leonardo a jeho povrchní chování u mladého studenta. Beru zpět, že jde o telenovelu, v té nikdo diváka nezatěžuje zvažováním, jestli ta či ona postava je kladná, nebo záporná. Nicméně právě Leonardova je zatím docela špatně napsaná. Jediné, co mu evidentně vadí, je, že se Alma stará o roky starý případ znásilněné a zavražděné malé holčičky. Jenže ač má Alma vše na zlatém podnose, stále o mnohém v případě svého mladého hřebce pochybuje. Ten dostane pořádně za vyučenou. ()

Zrádné srdce (2020) (S01E08) 

Návštěvy psychoterapeutky jsou nesmírně zábavné, rozuměj pitomé. Nehledě na to, že terapeutka by měla povinnost trestný čin nahlásit na policii. Leonardovo podezření, že jej Alma podvádí, sílí. Ovšem se špatným mužem. Nicméně na to, že jde o vzdělaného soudce, se jeho postava chová jako debil. Každopádně se přizná, že před 10 lety to byl on, kdo zmrzačil svého bratra. ()

Perverzní hra zrcadel (2020) (S01E09) 

Tohle se prostě nedá odvyprávět rychle, mexičtí tvůrci mnohé opakují, matou diváka. Docela chytré propojení s kouzelníky na oslavě Brendy s tím, co se ve skutečnosti mezi ní a oběma bratry odehrávalo. Sluníčkové to mezi nimi není ani nyní, kdy se otevírají staré rány. Alma neustále pochybuje, neví, na které straně je pravda. „Zlomený“ Darío se tváří, jak moc ho Alma zklamala, přitom už střádá plány s její naivní dcerou. ()

Náhlá smrt je krásná (2020) (S01E10) 

Tohle se prostě nedá odvyprávět rychle, mexičtí tvůrci přesýpají misky vah, ohýbají souvislosti, ukazují, že ten či onen charakter není takový, jak jsme si na začátku mysleli. Mnohé opakují, matou diváka. Darío se odhlásil ze semináře Almy. Tu dál zajímá Brendin případ, skrze který se znovu vracíme hluboko do minulosti. Jak to asi bylo s někdejším obviněním vraha malé holčičky? A kdo ještě přišel v osudnou noc do vily mrtvé Brendy? Darío mezitím rozjíždí svůj plán B, ve kterém hraje hlavní roli Zoe. Alma tak musí před soudcem s pravdou ven. I ten má však spoustu svých tajemství. ()

Nic není, jak se zdá (2020) (S01E11) 

Tohle se prostě nedá odvyprávět rychle, mexičtí tvůrci přesýpají misky vah, ohýbají souvislosti, matou diváka. Místy ovšem dost neobratně. Co znamená zakrvácená deka uprostřed lesů, do kterých vyrazil Darío se Zoe? Ostatně už jsme si zvykli, že tvůrci vysílají hodně falešných stop, které pak vypadají jinak. Hned konec dílu (Leonardo a jeho srdeční slabost) je toho příkladem. Zoe je u vytržení, když zjistí, co všechno rodiče po jejím zmizení rozjeli. A Alma je v šoku z Leonardova chování v případě otevření starých ran (případů). ()

Udělali jsme tolik chyb (2020) (S01E12) 

Hodně času strávíme v nemocnici, kde je hospitalizovaný Leonardo. Zaznívají zajímavé souvislosti. Nicméně mám za to, že když někam směřujeme a dostáváme další a další indicie, neměli bychom dělat kroky zpět. To, že tvůrci vysílají falešné stopy, není zrovna chytré, ale spíš vypočítavé. Někam směřují, ovšem bez jasných pravidel, tudíž vrahem může být klidně služebná. Polohy jednou démonického a přímočarého (samce) a následně zlomeného a uslzeného Daría jsou docela (nechtěně) úsměvné. ()

Jsi jen nevinná oběť (2020) (S01E13) 

Zoe je zlomená, navíc zachytí signál telefonu Animuse. Solidně jí rupnou nervy. Esteban získá záznamy z Leonardova telefonu a dál tlačí na Almu svou teorii. Tady něco nehraje a všímavý divák už tuší, kam povedou další kroky. Tvrdí, že Leonardo s Brendou měli příliš mnoho společného, aby v tom byl pouze sex. Každopádně platí, že těch snových (nebo různě se opakujících) sekvencí je zbytečně moc. ()

Dvě pravdy a jedna lež (2020) (S01E14) 

Zmanipuloval případ, ze kterého se sesypala jedna rodina. Měl poměr s manželčinou nejlepší kamarádkou. A ještě ji měl zabít tak, aby to vypadalo jako sebevražda? Alma Estebanovým teoriím nechce uvěřit. Ten ji upozorňuje na nebezpečí (i pro Zoe) hned z několika stran. Právě dcera Zoe rozjede solidní herecký koncert, kdy matce a jejímu zajíčkovi od plic řekne, co si myslí („Už mi ty kecy o utopeným nebožátku a jeho sebevražedným otci lezou krkem!“). Leonardo měl v krvi velmi vysokou hladinu sodíku, což způsobilo záchvat, jenže nikdo neví proč. Policie zároveň zadrží podezřelého, který měl u sebe důkazy z Brendina případu. Těch snových (nebo opakujících se) sekvencí je nicméně zbytečně moc. ()

Nikdy jsme o lásce nemluvili (2020) (S01E15) 

Daríova matka Lucinda tvrdí, že jí někdo dluží peníze. Opravdu je to Leonardo? Ten si dlouze promluví s manželkou, která už ovšem téměř všechno ví. Jen ne to zásadní: zda je její manžel a dosud vážený soudce vrah. Leonardo se snaží přehrát poslední setkání s Brendou, ale má výpadky. Hodí se to zejména jednomu člověku. Právě tomu už nevěří houževnatá inspektorka García, které chybí důležitá pasáž záznamu z kamer. ()

Zjevení 21:8… Oheň plane jeho hněvem (2020) (S01E16) 

Policie u Leonarda obrátila dům naruby. Zabavila vše, co by mohlo znamenat důkazní materiál. Na souvislosti se soudcem reagují i média. Zoe je přesvědčená, že tátu někdo otrávil a může své kroky zopakovat. Darío se vydává do textilní továrny své rodiny, nemíří do ní ovšem sám. Objeví se v ní i muž, který ho v ní před časem držel. Jdeme do finále. ()

Zabíjíme to, co milujeme (2020) (S01E17) 

Z Daría toho k identifikaci údajně moc nezbylo. Ale asi všichni tušíme, že to bude jinak. Zoe pomůže otci z nemocnice, aby mohl očistit své jméno. Ten se znovu spojí s Estebanem. Pokračují další teorie a už se to začíná hodně zajídat. Tvůrci někam směřují, ovšem bez jasných pravidel, tudíž vrahem může být kdokoliv. Vnímáme tři verze poslední noci s Brendou: Leonardovu, Estebanovu a tu, kdy už Brendu nebavilo, že není nikým milována. Nahrávka posledního telefonního hovoru vše rozsekne. ()

Od začátku jsme měli odpověď (2020) (S01E18) 

Brenda byla jen trofejí, se kterou se ale dotyční nechtěli ukazovat před okolím. A to ji zlomilo. Obhajoba hlavního strůjce zla je dlouhá a poměrně uzívaná. A zase v tom figuruje láska. Alma nicméně dostává odpovědi na otázky, které ji nedaly spát. Čekal jsem hutné drama: horkokrevní hrdinové s kolísavými náladami, falešné stopy, hodně sexu. Asi jsem vše dostal, ovšem stejně jako obřího množství vaty a opakujících se sekvencí. ()

Reklama

Reklama