Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Legendární dokumentární seriál se vrací na obrazovky s další várkou záhadných zmizení, šokujících vražd, nadpřirozených setkání a dalších skutečných případů. (Netflix)

Recenze uživatele klukluka k tomuto seriálu (7)

Záhada na střeše (2020) (S01E01) 

Čekal jsem nějaký mindfuck, ale tento případ si podle mě zaslouží být součástí podobného cyklu. Byť tady byla možná příčina Reyovy smrti jasně pojmenovaná. Někdo na základě Reyova “vynikajícího” investičního doporučení prodělal majlant a majiteli firmy na příkladu jeho postradatelného hispánského kámoše předvedli, co by se mohlo stát i jemu, pokud jim ty prachy nevrátí. Klíčem k tajemství je jednoznačně kámoš a o peníze musel přijít někdo skutečně velmi mocný, když dokázal baltimorské policii nakázat, jak má s tímto případem naložit. Chyběla mi tu výpověď odborníka na pády. Dopadl na střechu, jako by skočil, nebo ho někdo hodil dolů jako pytel brambor..? To je podle mě naprosto zásadní. ()

13 minut (2020) (S01E02) 

Tahle záhada je vlastně pouhou nevyřešenou vraždou. S tím, že se k ní vlastně někdo i doznal, jen to potom vzal zpět. Ale pokud věděl, kde k vraždě (únosu) došlo, pokud věděl, jak tam tehdy stála auta, že je o kus dál řeka a most, ze kterého ji shodil do vody, tak bych se téhle teorie tak snadno nevzdal. Tento díl není v červených možná kvůli manželu Robovi. Je trochu ujetej, na tom se asi shodneme, ale postříhat to tak, aby z toho vyšel jako hlavní podezřelý, to si nezasloužil. ()

Dům hrůzy (2020) (S01E03) 

Podnikání bylo snad to jediné, v čem tenhle šílenec nebyl úspěšný. Jinak to je pravděpodobně absolutní génius zločinu a rád bych poukázal na to, že ve stejném roce, kdy zmizel, tedy v roce 2011, založí jeden do té doby prakticky neznámý chlápek v jedné postsocialistické zemi nové politické hnutí, s nímž se dostane do parlamentu a obsadí post ministra financí. O čtyři roky později už je premiérem a pro všechny je velkým favoritem na post budoucího prezidenta. Tohle nemůže být náhoda. To vše díky jedné zdařilé plastické operaci. Vlastně dvěma až dvacetipěti. Ta jeho blondýna odmítala přijít zkrátka. ()

Kdo tě hodí domů? (2020) (S01E04) 

Žádná záhada, jen prachobyčejná rasově motivovaná vražda, do jejíhož odhalení se v tom buranově nikdo nehnal, protože ji všichni vnitřně schvalovali. Zaujala mě poznámka o tom, že se můžete vykoupit ze svědectví. Americký právní systém je zoufalý. ()

UFO z Berkshire (2020) (S01E05) 

Z oblasti zločinu jsme se rázem přenesli do problematiky UFO. Pro mě jednoznačně nejpoutavější epizoda. Vůbec nepochybuji a těším se, že tento díl vyvolá lavinu. Že se začnou záhadně rozvzpomínat další a další pasažéři toho tehdejšího letu. Dramaturgii pořadu nerozumím, ale tento díl mě opravdu bavil. ()

Chybějící svědectví (2020) (S01E06) 

To by byla prdel, kdyby se Lena ozvala z Floridy... Třeba tam pijí na pláži sangrii s Garym. Je ale daleko pravděpodobnější, že i ona posloužila jako hnojivo. Maminka opravdu k pohledání. ()

Něco letí po obloze (2022) (S03E02) 

Existenci mimozemských civilizací beru desítky let jako hotovou věc. Nikoho s tím neotravuju, v žádné etapě mého života to pro mě nebyla priorita, jenom jsem zkrátka zaujal tento postoj, protože vesmír je příliš rozlehlý, než aby se podmínky pro vznik života vytvořily pouze na jedné jediné planetě. Věřím taky, že nás zástupci jiné, vyspělejší civilizace dlouhodobě monitorují. Dokud se budeme vzájemně znejisťovat, zesměšňovat a ostrakizovat pokaždé, když se s nimi setkáme, nepokročíme v jejich objevování. I já mám tendenci u tohoto dokumentu pochybovat, ale je to jenom proto, že jsem s těmi očitými svědky neměl možnost mluvit osobně a k médiu, které usiluje zejména o sledovanost a popularitu, nechovám plnou důvěru. Proto jen 4 pecky, přestože jsem na to koukal v němém úžasu. ()

Reklama

Reklama