Reklama

Reklama

Maya - tygr indický

Velká Británie, 2020, 86 min (Alternativní 60 min)

Obsahy(1)

Nevídaný příběh chovatele Mohsena, majitele tygřice, která byla dlouho pro svou přítulnost k návštěvníkům obrovskou atrakcí zoologické zahrady v íránském městě Mašhad... Každodenní život druhé největší íránské zoo byl najednou narušen, když chovatel Mohsen vzal Mayu, svého čtyřletého svěřence, k natáčení hraného filmu na severu země u Kaspického moře. Do té doby se tisíce návštěvníků každý den hrnuly do zoo v íránském městě Mašhad, aby na vlastní oči viděly tygřici Mayu a jejího trenéra. Poté, co ji vychoval, stal se jediným, koho Maya poslouchá, ale řadě návštěvníků umožnil se šelmou nevídaný kontakt. Ve chvílích volna při natáčení jí Mohsen umožňuje pobíhat v téměř opuštěné krajině. Díky svobodě toulat se bez mříží poprvé v životě pociťuje Maya potlačované instinkty. Po jejich návratu se věci hodně změní. S mimořádným filmařským přístupem k oběma zdůrazňují autoři díla složitost domestikace divokých zvířat. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Pohled na zvíře z jiné strany, škvírou mezi životem v ZOO a taxidermií. Tady neloví krokodýl pakoně, ani lev antilopu, tady se neloví vůbec; tady se boj o přežití schopnějšího odehrává na úplně jiné rovině. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument o tom, že divoké zvíře zůstane před dobrou výchovu vždy jen zvířetem, pro nějž jste suma kalorií. A pokud není v dobrém rozpoložení, napadne vás. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama