Reklama

Reklama

Blue Angel Cafe

Itálie, 1989, 89 min

Obsahy(1)

Angie (Tara Buckman) je zpěvačka v Blue Angel Cafe. Jednou se tam objeví mladý nadějný politik Raymond Derek (Richard Brown), který kandiduje na guvernéra. Je bohatý, má pěkný dům i manželku Kate (Jayne Gray), ale zblázní se do Angie. Na tom si pošmáknou média, rozmáznou vše na titulních stránkách a jeho kariéra je v háji, manželství a přátelé tamtéž. Co horšího, s Angie to není na dlouhodobý vztah, takže zkáza je skoro dokonána. Najde Raymond cestu z díry? A slituje se nad ním Kate? (Peabody)

(více)

Recenze (2)

curil 

všechny recenze uživatele

Nudné romantické drama a pro příznivce režiséra Joe D'Amata zklamání. Zápletka nemůže ani jinak dopadnout, než že sexy dáma dosáhne svého a její milenec na lásku doplatí ztrátou postavení i osobního života. Kultovní J. D'Amato sice do filmu zařadil něco málo erotických scén, ale kromě scény v bazénu a částečně u fotografa, nelze o jeho rukopisu mluvit. Autoři se inspirovali, jak vidno už z názvu filmu, u H. Manna a jeho románu "Profesor Neřád". ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Céčková podivnost inspirovaná slavným filmem Der blaue Engel s Marlene Dietrich transponovaný do o šedesát let mladší současnosti. Na rovinu, rozvíjet příběh šantánu Modrý anděl je nápad, který bych čekala v lascivných filmech častěji, ale pokud by všechno mělo vypadat jako tohle veledílo Joe D'Amata, tak to snad raději nic. Ikonický příběh z románu Heinricha Manna (1905) nemá v pozdní osmdesátkové Itálii co dělat. A i když jsem akceptovala žánrově spřízněnou blbinu, kterou D'Amato natočil o Rudym Valentinovi, tohle už ani není ani ta nechtěná sranda. Škoda. Nicméně chápu, že Tara Buckman pějící song "I Still Dream Of You..." může mít své publikum, leč já to nejsem. ()

Reklama

Galerie (30)

Reklama

Reklama