Reklama

Reklama

Jak začínali: Dnes vzpomíná Marie Rosůlková

(TV film)

Obsahy(1)

Herecká kariéra Marie Rosůlkové trvala neuvěřitelných 70 let. Už od malička se díky své přítelkyni připravovala na budoucí uměleckou dráhu v zákulisí plzeňského divadla. Zde také ve svých dvaceti letech získala první angažmá a poprvé před diváky stála na jevišti v inscenaci Noci na Karlštejně. Na tato léta plná příslibů zavzpomíná se svým hereckým kolegou Bohumilem Bezouškou. Pořad však nezůstane jen u jejich nostalgických toulek. Dvojice se vypraví i do barrandovských ateliérů, kde Marie Rosůlková zrovna natáčela film Petrolejové lampy, a také na divadelní zkoušku v Městských divadlech pražských, kde se k ní připojí dvě milované herecké kolegyně – Nataša Gollová a Eva Svobodová. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Bohumil Bezouška říká: „Cítím tu sandtnerku.“ Marie Janků-Sandtnerová byla česká učitelka, autorka kuchařských příruček a propagátorka zdravé výživy. Její kuchařky se dočkaly mnoha vydání a jsou známy pod lidovým názvem „Sandtnerka“. (sator)
  • Marie Rosůlková chválí Bohumila Bezoušku za to, jak je „vyfiknutý“. On říká: „To víš, Karel Pech, seděl jsem s ním léta v šatně – Tajemství výchovy.“ Má na mysli populární dobový pořad o tom, jak se právně chovat – Tajemství výchovy (od r. 1969). (sator)

Reklama

Reklama