Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
MOFFOM 2008 začíná dnes!<BR>(16.-20.10.2008, Lucerna, Světozor a Evald)

MOFFOM 2008 začíná dnes!<BR>(16.-20.10.2008, Lucerna, Světozor a Evald)

16.10.2008 Autor POMO
Dnes, 16. října, odstartuje v Praze přehlídka hudebních filmů MOFFOM 2008. V široké nabídce filmů je i letos zvláštní důraz kladen na dokumentární snímky. Festival představí na 60 snímků o legendárních i současných muzikantech, skupinách, nástrojích, o hudebních stylech a hudbě samotné. Většina z nich bude uvedena v českých kinech vůbec poprvé a čeká nás i festivalová předpremiéra nového českého filmu „Sestra”. Filmy jsou určené všem. Každý si přijde na své, milovník klasické hudby, fanoušek folku či rocku, elektronické hudby nebo hip hopu. Během pěti dnů si diváci mohou vybrat ze sedmi programových sekcí.

Sekce MOFFOM DOCS nabídne většinu dokumentárních snímků různých žánrů. Snímky mají opravdu široký záběr. Vypovídají o „srbském Woodstocku“, německém punku, maďarské elektronické scéně, kubánském hip hopu, rómské hudbě v Kosovu, světové b-boy breakdance mánii. Můžete vkročit na pódium a vkrást se do backstage skupiny Sonic Youth, Joy Division, Anvil, Briana Wilsona nebo Tonyho Conrada. Nebudou chybět příběhy českých úspěšných muzikantů Radůzy a Marka Baloga.

V sekci NEW YORK CITY, která vystřídá ruskou, jihoafrickou a brazilskou z předešlých ročníků, najdete převážně snímky dokumentující tvorbu, kulturní prostředí, nástroje a atmosféru New York City. Tato sekce se pyšní celou řadou legendárních snímků, které máte poprvé možnost shlédnout v kině na velkém plátně. Pozvání do Prahy přijal výkonný producent úspěšného seriálu „VH1 Rock Docs“ americké kabelové televize VH1, sesterské společnosti světové televizní hudební stanice MTV, Brad Abramson. Na festivalu osobně představí filmy sekce VH1 ROCK DOCS. Fiktivní dokumentární snímky najdete v sekci PANORAMA.

V nové sekci PLANET MOFFOM jsou zařazeny převážně nonverbální snímky vypovídající o faktu, že hudba je podstatou naší existence. MOFFOM je určitě skvělou příležitostí pro představení specifických projektů ikon industriální hudby kombinujících vizuální a hudební tvorbu. Součástí festivalu jsou tradičně audio-vizuální živá vystoupení, která najdete v sekci KINO-KONCERTY. V sekci SOUTĚŽ je 12 soutěžních snímků, které budou ohodnoceny diváckou a letos poprvé i odbornou porotou. Většina snímků bude osobně prezentována jedním z hostů. Všechny soutěžní filmy budou promítány v pátek 17.10 a v sobotu 18.10 v kině Evald a Světozor. Můžete hlasovat pro vámi oblíbený film a v rámci slosování vyhrát i zajímavé ceny včetně videokamer, walkmenu a domácího kina na víkend!

S hosty festivalu se návštěvníci a fanoušci mohou osobně setkat v rámci Meet the Filmmakers v JAVA Cafe od 17. – 19. 10 v pasáži Lucerna (17:00 - 18:00). Workshopy, semináře na FAMU a v JAVA Cafe a hudební doprovodný program (party, DJ show, živá vystoupení) včetně večírků v Kavárně Lucerna jsou volně přístupné veřejnosti. Více informací o filmech, hostech, doprovodném programu a hlasování najdete v ČSFD speciálu MOFFOM nebo na www.moffom.org.

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

06.05.2024

Kinaři teď nemají zrovna nejlepší časy. Blíží se totiž letní sezóna, která tradičně bývá nařachaná těmi největšími blockbustery a do pokladniček kin často nasype cenné zlatky. Jenže se zdá, že ta… (více)

Nejnovější novinky

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

včera

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (více)

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

11.05.2024

A opět píšeme o pokračování slavné značky, nikoliv o novém originálním projektu. Snaha zlákat diváky na osvědčené způsoby zábavy a nedostatečná odvaha velkých studií se samozřejmě netýkají jen filmů,… (více)

Reklama

Reklama