Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Poděkování a tak...

Poděkování a tak...

19.12.2008 Autor POMO
2001 – to je magické číslo nejen sci-fi žánru, ale to byl i rok, kdy ČSFD přivítala první filmové fandy. Je to dávno, ale drtivá většina z nich je tady dodnes. Ať už se změnili ze studentů v kariérou vytěžené pracanty, nebo ze svobodných pařanů v zodpovědné potomky lidí. Časy se mění, lidé se mění, ale jejich cestami je provádí trvalé záliby, díky kterým nikdy nezapomenou, kým byly a kým pořád jsou. Vánoce a přelom roků jsou jedny z těch chvil, kdy si nostalgicky uvědomíme nezastavitelné plynutí času a význam toho, co nám dělá radost.

Přemýšlím, že vyjma přítomnosti několika mně blízkých lidí ať už rodinného kruhu nebo kruhu přátel, mi za posledních osm let asi nic neudělalo větší radost, než existence ČSFD - toho kouzelného místečka, kde se všichni potkáváme a už napoprvé se mezi sebou můžeme bavit, jako bychom se znali celá desetiletí. Jsou to totiž ta desetiletí, která máme rádi filmy, desetiletí, které z nás dělají jednu rodinu. Rok 2008 byl filmově báječný. Měli jsme tady do dokonalosti vypiplané intelektuální hříčky, v nejlepší formě se k nám vrátil duch akčních osmdesátých let, srdce nám pohladili nezapomenutelní animovaní robůtci, a to co dnes letí nejvíce – tedy komixové adaptace – dostalo nový, pro většinu z nás úžasný tvar. Věřme v minimálně stejně kvalitní dvoutisícdevítku!

Těmito řádky chci poděkovat všem Vám, mým přímým kolegům i „pomáhačům“ z ČSFD, kteří se staráte o rozvoj tohoto našeho virtuálního místečka. Jste jeho srdcem. Dále chci poděkovat všem Vám - jeho uživatelům a pravidelným návštěvníkům - kteří ho prostě jen máte rádi a přispíváte do něj svými komenty a hodnoceními. Jste jeho krví. A v neposlední řadě chci za spolupráci poděkovat všem Vám - lidem z distribučních, mediálních či obchodních společností – kteří s námi spolupracujete a umožňujete nám technologicky růst. Jste našimi plícemi. A všem Vám, které jsem zde vyjmenoval, přeji ve jménu ČSFD krásné prožití vánočních svátků a v novém roce jen to nejlepší.

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

dnes

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

včera

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Reklama

Reklama