Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Mezipatra jsou tady a ONLINE!

Mezipatra jsou tady a ONLINE!

05.11.2020

Queer filmový festival Mezipatra se přesouvá do online světa! Od 5. do 21. listopadu můžete vidět ty nejlepší queer filmy, dokumenty a krátké filmy z pohodlí domova. Cena za zhlédnutí jednoho snímku bude 80 Kč, připraveny jsou ale i výhodné balíčky. Tématem letošního ročníku je víc než kdy jindy potřebná víra v Zotavení. Kompletní program najdete na www.mezipatra.cz.

Mezi filmové highlighty patří třeba německý snímek Nic ve zlým. Parvisovi rodiče jsou z Iránu, on ale vyrůstal v ospalém německém maloměstě. Mladík si proto není jistý, kam vlastně patří. Pestrobarevné drama o hledání vlastní identity, přátelství, důvěře a potřebě sounáležitosti získal po právu letošní cenu Teddy Award. Těšit se můžete také na smyslný snímek Hic, který prozkoumává sexuální mužské fantazie na rozpáleném brazilském venkově, nebo coming-of-age film Lola o svobodě a nezávislosti. Součástí programu bude i poslední dílo ikonického režiséra Bruce LaBruce Svatý Narcis.

Dokumenty v programu zastupuje Děvčátko o rodičovské lásce bez hranic. Sedmiletá Sasha vždy věděla, že je dívka. Rodiče a sourozenci její pravou identitu přijímají, především ve škole ale rodina naráží na překážky a nepochopení. Navždy Amber pak ukazuje osudy nejlepších přátel Amber a Sebastiana. Oba teenageři jsou nebinární a společně žijí bezstarostný život plný snů a parties, aniž by se přemýšleli, co bude zítra. Idylický svět ale nabourá realita, láska, zábrany a nedorozumění.

Součástí Mezipater je také doprovodný program, ve kterém si každý něco najde. Zúčastnit se můžete třeba živého nahrávání podcastu Vyhonit ďábla, zatančit si na online DJ setu nebo se během webinářů dozvědět, co je to PrEP a jak správně psát o genderu. Festival nabízí i sekci Queering the Industry pro všechny filmové nadšenkyně a nadšence. O víkendu 7. a 8. listopadu se tak zdarma můžete setkat (i když jen přes webkameru) s talentovanými filmovými tvůrkyněmi a tvůrci z celého světa. Více na www.mezipatra.cz.

Reklama

Související novinky

QFF Mezipatra: nejlepší filmy i skvělí hosté

QFF Mezipatra: nejlepší filmy i skvělí hosté

29.10.2016

To nejzajímavější ze současné queer kinematografie, ale i vynikající retro snímky a bohatý doprovodný program přináší už 17. ročník queer filmového festivalu Mezipatra. V Praze se bude konat od 3. do… (více)

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

včera Reklama

Anthony Delon se narodil jako syn filmového idola a svobodomyslné herečky – Alaina a Nathalie Delonových. V knize "Má rodina, můj příběh" vypráví o tom, jaká byla jeho rodina za zavřenými dveřmi a… (více)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

včera

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

24.04.2024

Oblíbený americký režisér Chris Columbus (Sám doma, Harry Potter a Kámen mudrců) se čtyři roky od svého zatím posledního počinu, kterým bylo pokračování Vánoční kroniky pro streamovací službu Netflix… (více)

Reklama

Reklama