Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Kde se bude točit poslední film Quentina Tarantina?

Kde se bude točit poslední film Quentina Tarantina?

09.09.2023 Autor dO_od

Desátý a podle jeho vlastních slov závěrečný film Quentina Tarantina (Pulp Fiction, Hanebný pancharti) The Movie Critic se začne točit víceméně hned, jak skončí stávky. Tarantino má podle všeho už hotový scénář, vyhlédnuté herce (včetně hlavní role, o tom za chvíli) a teď už i vybranou lokaci. Snímek totiž hodlá natáčet přímo ve svém domovském Los Angeles, kde mu mimo jiné kvůli tomu nyní stát Kalifornie udělil i 20milionové daňové úlevy jakožto pobídku pro natáčení právě tam.

 

„Miluji natáčení v Kalifornii. Začal jsem zde režírovat filmy a je jen příhodné, že svůj poslední film natočím ve světovém hlavním městě kinematografie,“ uvedl Tarantino v oficiálním prohlášení. „Nic se nevyrovná natáčení v mém rodném městě, jsou zde nejlepší štáby, s jakými jsem kdy pracoval, a navíc spousta úžasných lokací. Producenti a já jsme nadšeni, že budeme dělat #10 právě v Los Angeles.“

 

Snímek má údajně přinést do státní pokladny až 128 milionů dolarů, i proto se odhaduje, že by mohl mít rozpočet kolem 150 milionů. Zajímavostí je, že kromě Tarantinovi Kalifornie udělila pobídku ještě snímku Under My Skin a dosud nepojmenovanému filmu od Netflixu – dohromady mají do státní kasy všechny tři produkce přilít zhruba 360 milionů dolarů, což je rekordní suma pro jedno kolo programu filmových pobídek v daném státě.

 

No a co se samotného Tarantina a jeho „#10“ týče, snímek se má odehrávat v 70. letech v Jižní Kalifornii a hlavním hrdinou bude filmový novinář píšící pro fiktivní plátek The Popstar Pages. Děj se pak může částečně podobat Taxikáři, přičemž hlavní postava podle režisérových slov existovala, nebyla však zcela slavná, místo toho jen lokálně známá pro své vtipné, sprosté a místy dokonce rasistické recenze. Roli pak Tarantino údajně nabídl herci Paulu Walteru Hauserovi (Já, Tonya, Richard Jewell), jedná se však zatím pouze o spekulaci. Tak či tak 60letý režisér stále plánuje po tomto filmu pověsit filmařinu na hřebík, podobných prohlášení už tady ale v minulosti pár bylo, ještě bychom ho tak úplně neodepisovali.

Reklama

Související novinky

Brad Pitt krouží kolem desáté tarantinovky

Brad Pitt krouží kolem desáté tarantinovky

02.02.2024

Co se týče současné tvorby oblíbeného režiséra Quentina Tarantina, už nějakou dobu víme, že jeho desátým a podle tvůrcových vlastních slov také finálním filmem má být chystaný snímek pojmenovaný The… (více)

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

15.03.2023

Ačkoliv všichni pevně věří, že si režisér Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction) rozmyslí svůj plán na ukončení filmové kariéry se svým desátým snímkem, na jeho závěrečné rozhodnutí si budeme… (více)

Zemřel režisér Ruggero Deodato

Zemřel režisér Ruggero Deodato

29.12.2022

V jednom z posledních dnů roku přichází smutné zprávy pro fanoušky evropské žánrové kinematografie, ve věku třiaosmdesáti let totiž v Římě zemřel kultovní italský režisér a scenárista Ruggero Deodato… (více)

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

17.11.2022

Pokud se nějaké zprávy ze světa filmu jen stěží dají brát vážně, jsou to právě informace o tom, co by se mohlo stát dalším projektem režiséra Quentina Tarantina. Třetího Kill Bill ani eRkového Star… (více)

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

28.09.2022

Těžko říct, co přesně studio Paramount provádí se čtvrtým Star Trekem, jedno je ale jisté, pokračování úspěšné série s Chrisem Pinem (To nic, drahá), Zacharym Quintem (Snowden) a Zoe Saldana (Avatar)… (více)

Začalo natáčení prequelu Šíleného Maxe

Začalo natáčení prequelu Šíleného Maxe

02.06.2022

Herec Chris Hemsworth (Thor: Láska a hrom) v příspěvku na sociálních sítích potvrdil, že natáčení prequelu ke snímku Šílený Max: Zběsilá cesta s názvem Furiosa v režii George Millera (Tři tisíce let… (více)

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

10.05.2022

Příběh o tom, jak Willu Smithovi (Já, legenda, Král Richard) jedna facka změnila život, se bude psát nejspíš ještě nějakou dobu. V tuto chvíli má herec desetiletý zákaz účasti na Oscarech, přišel o… (více)

Nový Star Trek našel režiséra

Nový Star Trek našel režiséra

16.07.2021

Na Star Trek v podání Quentina Tarantina si zřejmě budeme muset ještě pár let (jestli vůbec) počkat, mezitím ale studio Paramount a produkční společnost J. J. Abramse Bad Robot odklepli nový film z… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

dnes

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

dnes

Pokud jste fanoušky komiksových filmů a těšili jste se toto léto na pořádnou porci akční zábavy, máme pro vás špatnou zprávu. Sólovka spider-manovského záporáka ze stránek Marvel Comics, dlouho… (více)

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

včera

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (více)

Reklama

Reklama