Reklama

Reklama

Černočerná komedie Já, Tonya přináší divoký a stěží uvěřitelný příběh, který by vydal hned na několik životů. Vzestup z ničeho až na vrchol, touhu, vášeň, pád na samotné dno a jeden z největších skandálů sportovní historie. Tonya Harding patřila svého času mezi nejlepší krasobruslařky světa, všichni si ji ale budou navždy pamatovat ve spojení s šokujícím útokem na její soupeřku Nancy Kerrigan. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (447)

silentname 

všechny recenze uživatele

Musím priznať, že som veľmi spokojný s výsledným efektom. "I, Tonya" je veľmi dobre napísané, veľmi dobre zahrané a zrežírované štýlom, ktorý je vcelku zaujímavý. Dokonca miestami tu máme aj nejaké to búranie štvrtej steny. A funguje to dobre. Vo filme sú veľmi dobré myšlienky a to už od začiatku. Nenašiel by som moment v tomto filme, ktorý ma nudil a celkovo ma dokázal držať v atmosfére, ktorú si zvolil a udržal tempo až do konca. Margot Robbie bola excelentná v tomto filme a veľmi dobre zvládla všetky svoje scénky. Dokonca som ju miestami až absolútne obdivoval. Rovnako musím vyzdvihnúť aj výkon Allison Janney. Ak si ju niekto niekedy zapamätá v nejakom filme, tak podľa mňa to bude práve táto rola. A čo je na filme najlepšie je fakt, že keď sa už dostávame k finišu a pomaly nám všetko do seba zapadáva, uvedomil som si, že je mi Tonye skutočne úprimne ľúto. A že celý ten incident skutočne zlikvidoval celú jej kariéru. To, čo bolo pre ňu v tom momente absolútne najdôležitejšie odrazu nebolo. A bolo mi jej úprimne ľúto. Napriek všetkému čo sa stalo. Možno som mal občas pocit, že nemuselo byť toho búrania štvrtej steny toľko a možno by som rád videli niektoré postavy viac, ale zase je pravda, že sa to sústredí na Tonyu. A to je správne. Takže film vysoko oceňujem, odporúčam a rozhodne si myslím, že stojí za to vidieť. Hodnotenie: A ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Srážka buranů jako od bratří Coenů se světem krasobruslení v neuvěřitelném příběhu podle skutečných událostí. Margot Robbie jsem sice nevěřil těch 15 let, ale sportovně nadanou jednodušší blondýnku zvládla výborně. A vlastně mě ani nepřekvapuje, že ještě více cen posbírala Allison Janney za ztvárnění její matky. Jako u každého současného amerického filmu je zase největším omylem tvůrců přestřelená délka (70%). ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Filmy zo športového prostredia idú s výnimkou bojovým filmov mimo mňa, pričom krasokorčuľovanie ma naozaj nezaujíma. O to menej ma lákalo dať I, Tonya šancu, no pravdou je, že som sa snímke vyhýbal zbytočne. Viac než zo športu ťaží zo svojho dramatického a čiernohumorného žánru, ktorý jej naozaj pasuje. P.S. Dúfam už nikto nepovie, že je Margot Robbie len pekná tvárička / herecké drevo. Hlúposť na entú. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

M. Robbie predviedla úžasný výkon, ale jej mama v podaní A. Janney bola ešte lepšia a oscara si určite zaslúžila. Dobrá mrcha, kto by chcel takú mater?? Nie som si istý či rozoberanie nasledujúceho deja alebo rozhovory na kameru filmu pomohly, ale klasickou cestou by to možno bolo lepšie. Mal som pocit, že to film zbytočne trieštilo. M. Robbie určite musela niečo na korčuliach nacvičiť, ale šikovné triky alebo kvalitný strih z nej urobili skutočnú ľadovú hviezdu. Dobrý film zo športového prostredia mi vždy urobí radosť a keď je podľa skutočnej udalosti, tak je to pre mňa povinnosť. 80%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prvých 30 minút z pohľadu komédie, doslova skvostných. Keď sa však forma vtipu (prevažne postavená na vulgarizmoch) neustále opakuje, začne mať humorná stránka klesajúcu tendenciu. Každopádne, voľba formy spracovania samotnej story je výborná, odľahčená, na základe čoho sa divák počas sledovania "Já, Tony-a" nijak nenudí. Navyše, prezentácia tupoty podaktorých jedincov, a ich následná konfrontácia so samým sebou, je jediná možnosť, ako aspoň na pár sekúnd niekomu nastaviť zrkadlo (nie že by to podaktorí dokázali pochopiť, že by to malo nejaký zmysel), a toto ja skrátka milujem, lebo s takýmito "panáčikmi", to skrátka inak nejde .. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (27)

  • Scenár Stevena Rogersa bol v roku 2016 uvedený na "Blacklist" zozname najobľúbenejších neprodukovaných scenárov roka. (belinko)
  • Krasobruslařka Nancy Kerrigan řekla, že se na film nepodívá, jelikož už si tím jednou prošla a nechce si to připomínat. (Streeper)
  • Margot Robbie je členkou amatérského hokejového týmu, i tak ale trénovala bruslení více než čtvrt roku před začátkem natáčení, na ledě byla až pětkrát týdně, klidně i několik hodin denně, ale sama prohlásila, že i kdyby trénovala deset let, trojitý axel by nikdy neudělala. Zbytek scén bylo dotočeno pomocí vizuálních efektů. (factoryBrick)

Související novinky

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

24.09.2017

Na internetu se často řeší, že je málo filmů s ženskými hrdinkami. Určitě vás tedy potěší, že se blíží hned dva ambiciózní projekty, které budou stát na slavných dámách a právě dostaly datum premiéry… (více)

Reklama

Reklama