foto

Peter Zeitlinger

  • nar. 6.6.1960 (58 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Peter Zeitlinger (6. června, 1960) se narodil v Praze v muzikantské rodině. Po okupaci Československa v roce 1968 odešel s rodiči do Rakouska. Mladý Peter zde začal malovat a kreslit a ve svých třinácti letech si od otcova přítele začal tajně půjčovat jeho 8mm kameru. A tak, ještě než byl přijat na filmovou akademii, natočil na sedmdesát krátkých filmů (převážně animovaných).

Během studií jej nejvíce inspirovali Michael Snow a Peter Kubelka, jenž ho zasvětil do filmového, hudebního, ale také kuchařského umění. Zabýval se také teoretickým a filosofickým pojetím filmové montáže. Zeitlinger, ať už jako kameraman, režisér nebo scénarista, se vždy zajímal o témata spojená s hranicemi a okrajovostí v obecném smyslu těchto slov. Od devadesátých let úzce spolupracuje s režisérem Wernerem Herzogem.

Artcam

Kameramanská filmografie

Filmy

2018 Future World
Pretenders
2016 Sůl a oheň
2015 Chloe and Theo
Královna pouště
2013 Angelika
Tom Turbo - Von 0 auf 111
Zakázaná žena (TV film)
2012 Hated
Nepohodlný svědek (TV film)
Nečekané překvapení (TV film)
Volání Afriky (TV film)
2011 Hotel snů: Tobago (TV film)
2010 Auftrag in Afrika (TV film)
Männer lügen nicht (TV film)
Tontine
2009 Synku, synku, cos to proved
Špatnej polda
2008 Hotel snů: Karibik (TV film)
Hotel snů: Čína (TV film)
Mikado
2007 Hotel snů: Jižní Afrika (TV film)
2006 Temný úsvit
2005 Zamilovaný kněz (TV film)
2004 Der Bestseller - Wiener Blut (TV film)
Männer im gefährlichen Alter (TV film)
2002 Der Bestseller - Mord auf italienisch (TV film)
Z lásky k tobě (TV film)
2001 Aszendent Liebe (TV film)
Bargeld lacht (TV film)
Jetzt bringen wir unsere Männer um (TV film)
Nezlomný
Tanker (TV film)
2000 Der Kapitän - Das Geheimnis der Viking (TV film)
Die Clowns
1998 Die Straßen von Berlin - Terror (TV film)
Straßen von Berlin - Blutwurst und Weißwein, Die (TV film)
Straßen von Berlin - CQ 371, Die (TV film)
Straßen von Berlin - Das rote Pulver, Die (TV film)
Straßen von Berlin - Endstation, Die (TV film)
Straßen von Berlin - Falschgeld, Die (TV film)
1997 Der Kapitän - Zwischen den Fronten (TV film)
1996 Angst vor der Idylle, Die (TV film)
Straßen von Berlin - Die letzte Fahrt der Ashanti-Star, Die (TV film)
1995 Das größte Fest des Jahres - Weihnachten bei unseren Fernsehfamilien (TV film)
Das verzauberte Lied
1994 Tief oben
1993 Der Nachbar
Dieses naive Verlangen (TV film)
1991 Tunnelkind
1990 Erwin und Julia
1987 Vergiss Sneider!
1985 Abschied von Hölderlin
1984 Fremdland

TV seriály

2004 Das Traumhotel (TV seriál)
1998 MA 2412 (TV seriál)
1992 Kaisermühlen Blues (TV seriál)

Dokumentární

2018 Vědomí souvislosti
2016 A hle: Snění o propojeném světě
Into the Inferno
2014 Rudá mašina
2013 From One Second to the Next
2012 Cela smrti Warnera Herzoga (TV seriál)
2011 Příběh života a smrti
2010 Jeskyně zapomenutých snů
2007 Setkání na konci světa
2005 Grizzly Man
2003 Wheel of Time
2000 Julianes Sturz in den Dschungel (TV film)
1999 Můj milovaný nepřítel
1998 Höllenfahrten (TV seriál)
1997 Malý Dieter chce létat
1996 Bilder einer Ausstellung (TV film)
Zvířecí láska
1995 Tod für fünf Stimmen (TV film)
1994 Letzten Männer, Die
1993 Wahlkämpfer, Die
1992 Se ztrátami se počítá
1990 Schatten im Rampenlicht

Režijní filmografie

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace