foto

Simo Salminen

  • nar. 8.11.1932
    Vanaja, Finsko
  • zem. 2.9.2015 (82 let)
    Salo, Finsko

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Herecká filmografie

Filmy

2004 Uuno Turhapuro - This Is My Life
1999 Naisen logiikka
1998 Johtaja Uuno Turhapuro - pisnismies
1997 Hilarius ja Loru-Liisa
1996 Sepelimurskaamon kauniin Jolantan ihmeellinen elämä
1994 Uuno Turhapuron veli
1993 Uuno Turhapuron poika
1992 Uuno Turhapuro, Suomen tasavallan herra presidentti
1991 Uuno Turhapuro, herra Helsingin herra
1990 Uunon huikeat poikamiesvuodet maaseudulla
1988 Tupla-Uuno
1987 Uuno Turhapuro kaksoisagentti
1986 Liian iso keikka
Pikkupojat
Uuno Turhapuro muuttaa maalle
1985 Hei kliffaa hei!
Uuno Epsanjassa
1984 Lentävät luupäät
Uuno Turhapuro armeijan leivissä
1983 Uuno Turhapuron muisti palailee pätkittäin
1982 Uuno Turhapuro menettää muistinsa
1981 Uuno Turhapuron aviokriisi
1980 Tup-akka-lakko
1979 Koeputkiaikuinen ja Simon enkelit
1978 Rautakauppias Uuno Turhapuro, presidentin vävy
1977 Häpy endkö? Eli kuinka Uuno Turhapuro sai niin kauniin ja rikkaan vaimon
1976 Lottovoittaja UKK Turhapuro
1974 Robin Hood ja hänen iloiset vekkulinsa Sherwoodin pusikoissa (TV film)
Viu-hah hah-taja
1973 Uuno Turhapuro
1971 Hirttämättömät
Kahdeksas veljes
1970 Jussi Pussi
Speedy Gonzales - noin 7 veljeksen poika
1969 Leikkikalugangsteri
Näköradiomiehen ihmeelliset siekailut
Pohjan tähteet
1968 Noin 7 veljestä
1967 Kahlitsemattomat (TV film)
Pähkähullu Suomi
1966 Millipilleri
1965 Lumilinna (TV film)
1964 X-Paroni
1960 Molskis, sanoi Eemeli, molskis!

TV seriály

2003 Speden parhaat (TV seriál) - a.z.
1996 Ihmeidentekijät (TV seriál)
Uuno Turhapuro (TV seriál)
1994 Blondi tuli taloon (TV seriál)
1991 Hynttyyt yhteen (TV seriál)
1972 Lehtori M (TV seriál)

Dokumentární

2002 Koomikon kuva - Spede Pasanen 1930 - 2001, osa 1 (TV film)
Koomikon kuva - Spede Pasanen 1930 - 2001, osa 2 (TV film) - a.z.
1998 Näin tehtiin Uuno Turhapuro (TV film)
1983 Soolo suoraan sydämestä (TV film)
1971 Sarja kuvia

Scenáristická filmografie

Host

TV pořady

2015 Retrohelmet (TV pořad)
2010 Marja Tyrnin Joulushow (TV pořad)
1992 Speden spelit (TV pořad)
1989 Paha yskä (TV pořad)
1988 Vesku show (TV pořad)
1979 Henkka on hiekkaa -show (TV pořad)
1978 Lauantaileikit (TV pořad)
1968 Spede show (TV pořad)
1967 50 pientä minuuttia (TV pořad)
Kaksikasvoista peliä (TV pořad)
Ministerin polkka (TV pořad)
Tähtihumua (TV pořad)
1966 Elävät kuvat (TV pořad)
Helsinki Koo-Koo (TV pořad)
1965 Ohimennen - nuorten nonstop (TV pořad)
Ralliralli (TV pořad)
Speden saluuna (TV pořad)
Spedevisio (TV pořad)
Toukokuun rapsodia (TV pořad)
1964 Spede show (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky