foto

Katharina Böhm

  • nar. 20.11.1964 (53 let)
    Lugano, Švýcarsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tato německá herečka se narodila do německo-polské herecké rodiny. Její otec Karlheinz Böhm hrál ve více než 70-ti filmech a získal celkem čtyři ocenění. Matka Barbara Lass pocházela z Polska a hrála v necelé třicítce titulů. Díky známým rodičům začala Katharina s herectvím poměrně brzy, a úspěšně. Již ve dvanácti letech se objevila v seriálu HEIDI. Brzy následovaly další role, až se jako sedmnáctiletá dostala do castingu na ságu DĚDICTVÍ GULDENBURGŮ, což byla jakási německá odpověď na americký DALLAS a DYNASTII.

Studovala hereckou školu a svou práci rozdělovala zpočátku rovným dílem mezi televizi a divadlo (ve Vídni). Počátkem osmdesátých let se její kariéra stále více a více přikláněla k televizi a filmu. Měla štěstí na zajímavé tituly - zahrála si v přepisu Simenonova románu ES GIBT NOCH HASELNUSS-STRÄUCHER, který režíroval Vojtěch Jasný nebo v titulu TAROT, na motivy Goethova románu "Wahlverwandtschaften". Nechyběly ani mezinárodní koprodukce či závažná dramata jako MAGDALENE nebo FESSELN, kde ztvárnila hlavní roli ženy, utlačované despotickým manželem (Jürgen Prochnow).

V současnosti (2009) čítá její filmografie téměř šedesát titulů. Jde o jednu z nejobsazovanějších hereček. Hraje převážně v romantických filmech, kde ztělesňuje buď křehké krásky a objekt touhy a lásky nejednoho muže, či emancipované, energické ženy. Takovou ji bylo možno vidět v komedii DANN KAMST DU nebo v naší televizi nedávno uvedených titulech DÍTĚ NEBO KARIÉRA či SVATBA MÉHO NEJLEPŠÍHO PŘÍTELE (německá verze známého Hollywoodského filmu s J. Roberts a Cameron Diaz).

U nás jsme ji ještě mohli vidět, kromě posledních dvou zmíněných titulů, v epizodách italského kriminálního seriálu KOMISAŘ MONTALBANO, kde hrála přítelkyni titulního hrdiny, na HBO beželo poetické DESÁTÉ LÉTO, kromě toho se jako host objevila v několika epizodách známých seriálů SISKA, STAREJ či WOLFFŮV REVÍR.

O svém soukromí příliš nemluví. Žije údajně v Mnichově s jediným synem Samuelem, který se jí narodil v roce 1999.

Odpadlik

Herecká filmografie

Filmy

2013 Konec lží (TV film)
2012 Die Tote ohne Alibi (TV film)
Jeder Tag zählt (TV film)
Russisch Roulette (TV film)
2011 Mord in bester Familie (TV film)
2010 Das Geheimnis in Siebenbürgen (TV film)
Solange du schliefst (TV film)
Šest dní strachu (TV film)
2009 Bis an die Grenze (TV film)
Durch diese Nacht (TV film)
Ein Dorf schweigt (TV film)
2008 Die Sache mit dem Glück (TV film)
2007 Alma ermittelt - Tango und Tod (TV film)
Das 100 Millionen Dollar Date (TV film)
Druhá půlka štěstí (TV film)
Eine folgenschwere Affäre (TV film)
Wiedersehen in Verona (TV film)
Zeit zu leben (TV film)
Zu schön für mich (TV film)
2006 Komisař Montalbano: Pavoučí trpělivost (TV film)
Komisař Montalbano: Tři karty ve hře (TV film)
Okamžik rozhodnutí (TV film)
Schuld und Rache (TV film)
2005 Dítě nebo kariéra? (TV film)
Nachtschicht - Tod im Supermarkt (TV film)
Was für ein schöner Tag (TV film)
2004 Ich werde immer bei euch sein (TV film)
Nachtschicht - Vatertag (TV film)
2003 Dann kamst du (TV film)
Desáté léto
Nachtschicht - Amok! (TV film)
Nebezpečné pocity (TV film)
2002 Der Freund von früher (TV film)
Komisař Montalbano: Montalbanovy smažené jehlánky (TV film)
Komisař Montalbano: Po hmatu (TV film)
Zeit mit dir, Die (TV film)
2001 Die Braut meines Freundes (TV film)
Ein Sommertraum (TV film)
Komisař Montalbano: Dotek umělcův (TV film)
Komisař Montalbano: Výlet do Tindari (TV film)
Místo činu: Ztráta kontroly (TV film)
Rette deine Haut (TV film)
2000 Die Nacht der Engel (TV film)
Komisař Montalbano: Hliněný pes (TV film)
Komisař Montalbano: Tvar vody (TV film)
Návrat do minulosti (TV film)
1999 Die Ehre der Strizzis
Komisař Montalbano: Hlas houslí (TV film)
Komisař Montalbano: Zloděj školních svačin (TV film)
Paul a Clara (TV film)
1998 Geliebte Gegner (TV film)
Gigolo (TV film)
Living Dead
Polizeiruf 110 - Rot ist eine schöne Farbe (TV film)
1997 Große Lacher, Der
Unzertrennlichen, Die (TV film)
1996 Conversation with the Beast
Das Traumschiff - Sydney (TV film)
1995 Alles außer Mord - Tödlicher Irrtum (TV film)
Noël et après (TV film)
Pouta (TV film)
Um die 30 (TV film)
1988 Magdalene
1986 Of Pure Blood (TV film)
Tarot
1984 Kaltes Fieber
1983 Es gibt noch Haselnuß-Sträucher (TV film)
1980 Nápady svaté Kláry (TV film)
1979 Lucky Star

TV seriály

2012 Die Chefin (TV seriál)
1997 Unzertrennlichen, Die (TV seriál)
1996 A rischio d'amore (TV seriál)
1993 Příteli můj (TV seriál)
1987 Das Erbe der Guldenburgs (TV seriál)
1981 Das Traumschiff (TV seriál)
1978 Heidi (TV seriál)
1971 Volejte policii 110 (TV seriál)

Dokumentární

2004 René Deltgen - Der sanfte Rebell (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace