foto

Gavin Richards

  • nar. 1946
    Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Gavin Richards se narodil dne třetího července roku 1946 v Islingtonu v Londýně v Anglii. Je to britský herec, spisovatel, scénárista a režisér známý především díky spolupráci s britskou televizní stanicí BBC, kde se podílel na mnohé tvorbě.

Již v útlém dětství měl Gavin vlohy k tomu, aby se podílel na umělecké tvorbě, protože jeho matka se v těchto okruzích pohybovala, neboť pracovala u Hugha "Binkie" Beaumonta a jeho otec byl hudební kritik a novinář, tudíž bylo víc než jasné, kudy se bude jeho kariéra odvíjet.

Gavin Richards vystudoval Burleigh Road School a Quintin Grammar School, avšak svoje dovednostní základy získal teprve na Bristol Old Vic Theatre School, kde studoval v letech 1964 až 1966. Svoji kariéru pak začal v mnohých divadlech v Leicasterr, Manchesteru, Boltonu a Liverpoolu.

Svoji kariéru u televize a filmu však začal až o něco později a to díky BBC, která si ho všimla a dala mu tak šanci se u ní angažovat. Podílel se tak proto například na EastEnders, Coronation Street, Hi-de-Hi!, nebo Full Throttle.

Prakticky až do dnešních dnů se věnuje své herecké kariéře, a proto je ho možné vidět v mnohých seriálech, či filmech. Neznámějším však pro většinu zůstává, coby italský nacistický kapitán Alberto Bertorelli v komediálním seriálu 'Allo 'Allo!.

Pavel "P. J. D." Dovhanič

Herecká filmografie

Filmy

1998 Princ studentem (TV film)
1995 Full Throttle (TV film)
Savage Play
1994 Jsme jenom lidi
1986 Bláznivá apokalypsa
1985 Titus Andronicus (TV film)
1983 Accidental Death of an Anarchist, The (TV film)
1982 Crystal Gazing
1968 Three Princess, The (TV film)

TV seriály

1997 The Locksmith (TV seriál)
1996 Annie's Bar (TV seriál)
1994 Pie in the Sky (TV seriál)
1992 Between the Lines (TV seriál)
Inspektor Frost (TV seriál)
1990 Upper Hand, The (TV seriál)
1989 Haló, haló! (TV seriál)
Létající postel (S06E08)
Fanny se vdává (S06E07)
Plot (S06E06)
další epizody (13)
1988 'Allo 'Allo! At the London Palladium (TV seriál)
Hannay (TV seriál)
Singles (TV seriál)
Haló, haló! (TV seriál)
Peníze z nebe (S05E18)
Nášlapné miny (S05E17)
Nemocnice (S05E16)
další epizody (16)
1987 Bust (TV seriál)
Hardwicke House (TV seriál)
Inspektor Morse (TV seriál)
Yesterday's Dreams (TV seriál)
Haló, haló! (TV seriál)
Raketová tchyně (S04E06)
Salám v kalhotech (S04E05)
Létající jeptiška (S04E04)
další epizody (4)
1986 Call Me Mister (TV seriál)
Ladies in Charge (TV seriál)
Lovejoy (TV seriál)
1985 C.A.T.S. Eyes (TV seriál)
EastEnders (TV seriál)
1984 Poldové (TV seriál)
1980 Hi-de-hi! (TV seriál)
1979 Minder (TV seriál)
1970 Play for Today (TV seriál)
1963 Love Story (TV seriál)
1962 Z Cars (TV seriál)
1960 Coronation Street (TV seriál)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky