foto

Darja Čaruša

  • nar. 25.8.1980 (37 let)
    Norilsk, Krasnodarský kraj, Rusko, Sovětský svaz
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herečka, hudební skladatelka, kameramanka, producentka a scenáristka Darja Čaruša, rodným jménem Darya Borisovna Charusha se narodila 25.srpna 1980 v Norilsku, v tehdejším Sovětském svazu.

Již od útlého věku milovala hudbu a divadlo. Navštěvovala Moskevskou hudební konzervatoř a v té době skládá své první skladby. 170 cm vysoká Darja se v roce 2000 ve svých dvaceti letech provdala, ale roku 2007 se rozvádí. Mezitím se jí začalo přezdívat Charusha a v červnu 2010 se zapisuje do Moskevské umělecké školy GITIS, kde absolvovala dramatické herectví. V tom samém roce se podruhé provdává za ruského hereckého kolegu Ilya Nayshullere.

Po miléniu působila v několika ruských filmech a televizních seriálech. Krom natáčení žádaných hudebních videoklipů, jako herečka na sebe Charusha poprvé upozorní v romantické komedii Nikto ně znajet pro sex 2: No sex (2008). V té době píše i skladby ke svému debutovému hudebnímu albu. Prvním velkým úspěchem je však hudba k filmu Silent Souls, které vychází v říjnu 2010. Snímek byl představen i na filmovém festivalu v Benátkách a získal velmi pozitivní recenze.

Od roku 2014 působí Darja i jako producent, např. v koprodukčním francouzsko-ruském thrilleru Studená fronta (2016), kde hrála jednu z hlavních rolí, psala scénář, stála za kamerou a skládala i hudbu. Mezinárodní průlom přichází s premiérou akčního sci-fi trháku Hardcore Henry (2016) v září 2015 na filmovém festivalu v Torontu. K tomuto snímku rmanžela a režiséra Ilji Naishullera, krom jedné z hlavních rolí napsala scénář a na starost měla i povedený soundtrack. 

V poslední době lze její hudební vkus slyšet i v kriminální komedii Blockbuster (2017) a do budoucna o téhle talentované herečce a zpěvačce jistě ještě uslyšíme.

Grand "Epistemolog" Master

Skladatelská filmografie

Filmy

2017 Blokbaster
2016 Studená fronta
2015 Hardcore Henry

TV seriály

2012 V zone riska (TV seriál)

Herecká filmografie

Filmy

2016 Studená fronta
2015 Hardcore Henry
2014 Ljubov v bolšom gorodě 3
2011 Vdrebezgi
2008 Nikto ně znajet pro sex 2: No sex

TV seriály

2016 Pjanaja firma (TV seriál)
2014 Doroga domoj (TV seriál)
Na odnom dychanii (TV seriál)
2013 Bescennaja ljubov (TV seriál)
Dva otca i dva syna (TV seriál)
Grom (TV seriál)
Veronika. Begljanka (TV seriál)
2012 Kuchňa (TV seriál)
V zone riska (TV seriál)
2007 Zakon i porjadok: Otděl operativnych rassledovanij 2 (TV seriál)
Zaveščanije Lenina (TV seriál)
2005 A zori zděs tichije (TV seriál)
2003 Vozvraščenije Muchtara (TV seriál)
Vozvraščenije Muchtara 1 (TV seriál)
Ženščiny v igre bez pravil (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Studená fronta
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace