Reklama

Reklama

Justin Henry

Justin Henry

nar. 25.05.1971 (52 let)
Rye, New York, USA

Biografie

Justin Worthington Henry se narodil v New Yorku realitní agentce Michele a investičnímu poradci Cliffordovi. Svojí kariéru jako herec začal v roce 1979, když vyhrál konkurz na vedlejší roli ve filmu Kramerová vs. Kramer, kde si zahrál syna herců Dustina Hoffmana a Meryl Streep. Za svůj výkon byl nominovaný na Oscara a stal se tak v historii Academy Awards nejmladším nominovaným hercem.

V dalším filmu si zahrál až o pět let později v roce 1984, když se objevil ve filmu Sixteen Candles, kde ztvárnil roli mladšího bratra herečky Molly Ringwald. V roce 1988 si zahrál syna herců Dona Johnsona a Susan Sarandon ve filmu Tanec sladkých srdcí. Jeho role ve filmu byla chválená kritiky a nazvali ho "zábavným teenagerem se slibnou budoucností".

Herectví se ale nestalo jeho hlavní prioritou, v roce 1993 získal bakalářský diplom z psychologie na Skidmore College. Po promoci se objevil ve dvou epizodách seriálu Pohotovost a to v roce 1997.

Justin se věnuje převážně své práci podnikatele, ale občas se objeví i ve filmech nebo v seriálech a herectví bere spíše jako koníček. V roce 1998 založil filmový festival Slamdunk.

Tereza "Streeper" Filounková

Herec

Host

Reklama

Reklama