Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nastávající šestnáctiletá dívka Samantha Baker (Molly Ringwald) na jejíž narozeniny zapomněla většina příbuzných z prostředí americké školy, touží, jako mnoho dalších po chlapci jménem Jake Ryan. Na školním večírku se snaží upoutat jeho pozornost, ale místo toho se spíše stane obětí sázky. A navíc zjistí, že Jake má jinou dívku, která se na něj lepí jako klíště. Aby toho nebylo málo, tak domů na návštěvu jí přijeli prarodiče a na výměnný pobyt Číňan Long Duk Dong. (Lenarek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Teenagerská komedie, která obsahuje všechny základní ingredience - touha po vztahu a sexu, večírky, šprty a hroznou rodinu. V tomhle případě jsou ty ingredience namíchané dobře a ani ti teenageři se nechovají tak, že byste si přáli, aby je v další scéně pokud možno někdo dekapitoval. Na rozdíl od komedií od puberťácích, které vznikly později, se v tomhle filmu mladé postavy chovají vlastně normálně a přiměřeně svému věku. Romantická část moc nefunguje, což přispělo k hodnocení "jenom" lepších tří hvězd. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Ach ty sladké naivní osmdesátky! Čas, kdy Americe vládl Reagan a všechny problémy se daly vyřešit hlubokým pohledem do očí a projíždkou v tátově vypůjčeném rollsroyci. Trochu mi to připomínalo American Graffiti v tom, jak se celý film odehrával během 24 hodin a především během jedné noci z pátku na sobotu. ()

Reklama

helloween93 

všechny recenze uživatele

“Throwback Thursday #69” - Film Sixteen Candles odstartoval kariéru komediálního hitmakera Johna Hughese, který režíroval nebo psal scénáře úspěšných teenage komedií v 80’s. Díky tomuto snímku se z Molly Ringwald na pár let stala teenage hvězda. Banální děj dává na 24h nahlédnout do života středoškolačky Sam, která řeší typické problémy dívky jejího věku. Navíc její rodina řeší svatbu její sestry a zapomene na Samanthiny narozeniny. Celý den je jeden velký fuckup a více či méně do jejího dnu zasahují další vedlejší postavy. Nejlepší z nich je Anthony Michael Hall v roli vůdce klubu totálních geeků a loserů. Film s lehkostí provádí jedním hodně hektickým dnem a tvůrci ukazují všechny stereotypy typické pro 80’s dobu, jako generační neporozumění, neopětovaná láska nebo divoká party. V Česku jde o televizemi ignorovaný film, ale v USA má Sixteen Candles kultovní status, protože reflektuje události, které se v dané době staly téměř každému. John Hughes dokázal točit feel good filmy s nenuceným humorem, chemií mezi postavami, kde se toho mnoho nestane, ale vás film bude i tak zajímat. Nesmím opomenout nabušený soundtrack, který chrlí jeden dobový hit za druhým a dělá z některých scén kultovky (Spandau Ballet - True na školní party nebo Rebel Yell při noční jízdě Rollsem). Viděno na SkyShowtime. 4* ()

Madluska 

všechny recenze uživatele

No tak toto bylo opravdu krušné... Vlastně se stydím, že jsem se na ono "dílo" dívala až do konce. (Záměrně nepíšu film.) Zpočátku jsem měla obavy z toho, jak bude osmdesátkový snímek vypadat. Bohužel realita předčila všechny moje hororové vize. Kromě obzvlášť odporné dobové hudby a kostýmů mě neskutečně iritovali přehrávající nesympatičtí herci, bezduchý příběh i tolik chtěné "vtípky". Celou dobu jsem si ťukala na čelo, jak něco takového může mít na čsfd 72 %. Důvod jsem po 93 minutách neobjevila ani jeden. Jednu hvězdu dávám snad jen za kazoo předvedení Brahmova Uherského tance č. 5 a za vtípek s "kmotrovským" hudebním motivem během rodinného oběda, to jsem se i zasmála, jinak mi bylo spíš do pláče. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Režijní debut Johna Hughese, jehož teenagerovské komedie mají hlavně ve Státech kultovní status, na mě zapůsobil více než volný den jednoho týpka, pořád bych ale měla výhrady. Sice jsem sympatizovala s hlavní hrdinkou Sam, ale docela mi vadily vedlejší postavy v čele se Samanthinou sestrou, kvůli jejíž svatbě celá rodina zapomněla na Saminy šestnáctiny. Odstranit ze scénáře celou tu podivnou svatbu by vlastně dost pomohlo. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

Reklama

Reklama