foto

Marek Morvai-Javorský

  • nar. 18.6.1986 (31 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Marek Morvai Javorský (správné datum narození 18.6.1986 v Bratislavě) začal hrát nejdříve v televizi - v Bratislavě, kde se narodil, začínal v magazínu pro děti Od Kuka do Kuka. Potom přesídlil do Ostravy a tam jako osmiletý uváděl magazín České televize pro děti Klubíčko. Zde si ho také vyhlédl režisér Jan Hřebejk do seriálu České televize KDE PADAJÍ HVĚZDY (1996), kde si zahrál roli nešťastného "záporáka" Foxla.

Po dobrých zkušenostech s jeho herectvím ho režisér Hřebejk oslovil i do PELÍŠKŮ na roli syna Evy Holubové Péti. Marek měl tehdy dvanáct let. U filmu se setkali s Janem Hřebejkem ještě jednou - v televizních Bakalářích. Potom hrál Marek Morvai ještě v několika pohádkách Slovenské televize (Lízankové krášovstvo, O Dúhenke). Momentálně se věnuje fotografování, v dospělém věku již nehraje.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

1999 Pelíšky
1998 Za mestskými múrmi: Spravodlivosť (TV film)
1997 Past (TV film)

TV seriály

1998 Za mestskými múrmi (TV seriál)
1996 Kde padají hvězdy (TV seriál)

TV pořady

2010 Český lev 2009 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace