foto

Emma Wiklund

  • nar. 13.9.1968 (49 let)
    Stockholm, Švédsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Emma Wiklund, Emma Sjoberg, Emma Sjöberg nebo také Emma Sjöberg-Wiklund je herečka a bývalá supermodelka. Tuto 175 cm vysokou modrookou blonďatou švédskou bohyni budou čeští diváci znát především z komediální tetralogie TAXI, kde ztvárnila roli pařížské policistky bojující s organizovaným zločinem.

Narodila se 13. září 1968 ve Stockholmu ve Švédsku. S modelingem začala ihned po skončení školy a v letech 1991 - 1997 se mu aktivně věnovala. V letech 1992 a 1993 se její fotky objevily na mnoha titulních stránkách magazínu Elle. Získala řadu ocenění, mimo jiné i švédskou cenu "Miss Hawaian Tropic".

Svou hereckou kariéru začala v roce 1995 filmem INFERNO, po němž následovala série filmů TAXI (1998 - 2007), díky kterým se stala oblíbenou herečkou především ve Francii. V rodném Švédsku je nejvíce známá jako moderátorka TV pořadů, např. "Babyboom" (2004 - 2005). Mimo filmová plátna jsme ji mohli také zahlédnout ve videoklipu George Michaela "Too Funky" z roku 1992.

Od 12. února 2003 je provdána za Hanse Wiklunda (švédský novinář, filmový kritik, TV moderátor), se kterým má 2 děti (dceru Tyru, narozenou 11. prosince 2001 a syna Elise, narozeného 20. října 2003). Od roku 2007 pracuje pro švédskou módní firmu Lindex a objevuje se i v jejich reklamách. K jejím koníčkům patří jízda na koni, potápění a lyžování.

Martin "Kanalizato" Korinek

Herecká filmografie

Filmy

2007 Taxi 4
2004 Big Kiss
2003 Taxi 3
2000 Petite copine
Taxi, taxi
1999 Simon Sez
1998 Taxi
1995 Inferno

Dokumentární

1995 Catwalk

Hudební videoklipy

1999 Ladies & Gentlemen: The Best of George Michael (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace