Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (409)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zcela jistě jedna z top nejen francouzských komedií let minulých. Když jsem býval mladší, tak jsem film zbožňoval a viděl mockrát. Úžasný nápad s taxikářem, který rád prohání gumy. Člověk se u toho královsky baví. Díky několika úžasným postavám, bravurně zahraným, jsem se dost nasmál. Vše má obrovské tempo a žádné hluché místo. Už jsem film viděl dávno, ale tuším, že když si to včas stopnete, tak lze zahlédnout bobra Marion Cotillard, takže pokud máte pro strach uděláno, tak s chutí do toho. Celkově to vidím asi na 3 *. Další pokračování se mi líbila více. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prijemna akcna komedia z cias, ked sa Bessonovi este darilo produkovat nenarocne filmy, ktorych jedinym cielom bolo zabavit divaka. Ustredna dvojka sa skvele doplnuje a chemia medzi nimi funguje od prvej chvile. Komisar Gibert tu este nema tolko priestoru ako v dalsich dieloch, ktore poriadne pridali na komedialnej stranke. Vtipov a aj akcie tu este nie je tak vela, ale film ma neskutocne pohodovu atmosferu, takze napriek tomu nenudi. Do velkej miery atmosferu navodzuje paradny pesnickovy soundtrack. Ustrednu dvojku perfektne doplnaju aj dve krasky Marion Cotillard a Emma Wiklund. Pripad, ktory sa riesi, je dost trivialny a je tu len na to, aby to neustale blbnutie malo aj nejaky zmysel. Akcie sice vela nie je, ale ked na nu dôjde, tak je stylovo a prehladne natocena a tvoria ju realne pôsobive nahanacky, takze ma bavi naplno. Vztahy medzi postavami, ktore sa postupne behom jednotlivych dielov vyvijali mi vzdy trochu pripominali seriu Smrtonosná zbran. Takze aj po rokoch som spokojny. Vysledkom je jednoducha ale zaroven prijemna akcna buddy komedia. Pochvalu si zasluzi aj pôvodny VHS dabing. 7/10. ()

Reklama

WolfR 

všechny recenze uživatele

Taxi, je svěží, oddechová Francouzská akční komedie. Parádní, rychlá, vtipná jízda s příjemnými postavami (herci), hláškami, jednoduchým dějem a super kárami! Zaručeně se pobavíte! Ovšem nedoporučuji se na to dívat víckrát. Protože při opakovaných projekcích, už se tak dobře nepobavíte, omrzí vás to. Proto 3 hvězdy. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Naprosto rychlá a zábavná akční komedie o jednom zběsilém taxikáři se smolným poldou! Když Daniel opustí svůj skůtr u roznáškové služby a přesedlá do čtyř kolového taxi, posedlý rychlou jízdou a úpraveným vozem, netuší co ho bude čekat. Po svezení milé paní,sveze i jejího syna závratnou rychlostí, když pak zjistí že je to policista. Aby nepřišel o papíry a tím i svého miláčka, dohodnou se, že mu udělá službu a dopadne s ním gang červených mercedesů. Hra na kočku a myš při vysokých rychlostech se spousty zábavy může začít… ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení! Nikdy bych nečekal, že to řeknu, ale Taxi je lepší než všechny díly Rychle a zběsile. Tahle francouzská akční jízda má vtip, má náboj, má skvělou hudbu, přímočarý scénář a svou stopáží nenudí ani na chviličku. Škoda jen, že závěr obsahuje prvek, ze kterého F&F čerpalo již mnohonásobně. Jinak si ale nemám vůbec na co stěžovat, sympatický a svérázný Naceri, policajtský Diefenthal a nádherná Marion Cotillard, to je podívaná jak má být. Snad mi po jízdě s Danielem v dalších dílech nepřejde chuť. Velmi silné 4*. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Daniel Morales (Samy Naceri) jezdí v Peugeotu 406 a gang německých lupičů bank v Mercedesech 500E. Tyto vozy vycházejí z vozu Mercedes-Benz 124, ale pro Mercedes jej upravovalo Porsche. Bylo vyrobeno pouze 500 kusů. (lskala)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Marseille. (dyfur)
  • V scénach z prvej spoločnej jazdy ústredného dua sa v pozadí opakujú budovy, ktoré už boli prejdené. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama