foto

Kim-Sarah Brandts

  • nar. 21.5.1983 (36 let)
    Itzehoe, Západní Německo

Biografie

Nemecká herečka Kim-Sarah Brandts sa narodila 21. mája 1983 v mestečku Itzehoe, na úplnom severe krajiny. Vyrastala v neďalekom Glückstadte, kde navštevovala základnú školu aj gymnázium. Práve tam v miestnom divadelnom krúžku zbierala prvé herecké skúsenosti. 

Na začiatku svojej kariéry sa mihla len v telenovelách Marienhof a Verbotene Liebe, no neskôr získala významnú rolu v televíznom seriáli St. Angela. Kvôli tejto úlohe sa rozhodla v roku 2001 ukončiť školu. Až do roku 2005 v tomto seriáli stvárňovala zdravotnú sestru Julie. V roku 2006 zažiarila v TV filme Im Tal der wilden Rosen – Verzicht aus Liebe. Svoju silnú pozíciu ako herečka v telenovelách potvrdila aj v seriáli Rote Rosen stanice Das Erste. V rokoch 2006 až 2009 tam stvárňovala kľúčovú rolu Jule Jansen. Tá sa tam v rokoch 2011 a 2012 objavovala už len sporadicky, avšak v sezónach 2012 až 2014 zažila svoj návrat. Okrem toho ju diváci môžu vidieť aj v romantickom TV filme z prostredia výletnej lode Das Traumschiff - Singapur/Bintan alebo v úlohe Heleny Schmidt-Heisigovej v telenovele Hand aufs Herz stanice Sat 1.

Herečka bola v roku 2012 nominovaná v kategóriách Najsexi žena aj Najlepšia herečka na cenu German Soap Award, udeľovanú hercom v telenovelách. Medzi jej ocenenia patrí tiež to, že v októbri 2004 sa po boku svojich dvoch seriálových kolegýň objavila na titulnej strane pánskeho magazínu Maxim. Okrem herectva sa intenzívne venuje aj dabingu.

Anna "Ephemeris" Čarokrásna

Herecká filmografie

Filmy

2018 Rosamunde Pilcher - Geerbtes Glück (TV film)
2015 Rosamunde Pilcher: Kandidáti na lásku (TV film)
2012 Loď snů: Singapur (TV film)
Stubbe - Von Fall zu Fall: In dieser Nacht (TV film)
2010 Smrt v lepší společnosti: Dokud nás smrt nerozdělí (TV film)

TV seriály

2012 Vraždy na severu (TV seriál)
2010 Hand aufs Herz (TV seriál)
2007 Smrt v lepší společnosti (TV seriál)
2006 Údolí Divokých růží (TV seriál)
Červené růže (TV seriál)
2002 Broti & Pacek - irgendwas ist immer (TV seriál)
1997 St. Angela (TV seriál)
1995 Stubbe - Von Fall zu Fall (TV seriál)
1993 Rosamunde Pilcher (TV seriál)
1981 Das Traumschiff (TV seriál)

Host

TV pořady

1991 DAS! (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky