Reklama

Reklama

Vraždy na severu

(seriál)
  • Německo Morden im Norden (více)
Trailer 3
Německo, (2012–2024), 124 h 4 min (Minutáž: 45–60 min)

Scénář:

Claus-Michael Rohne, Ralf Löhnhardt, René Förder, Rainer Butt (více)

Hrají:

Sven Martinek, Ingo Naujoks, Julia E. Lenska, Anjorka Strechel, Marie-Luise Schramm, Tessa Mittelstaedt, Veit Stübner, Christoph Tomanek, Jürgen Uter (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(154)

Obsahy(1)

Zločin nikdy nespí, ani v malebném přístavním městě Lübeck. Finn Kiesewetter býval detektivem v Hamburku, než praštil s prací a realizoval si sen o poklidném živobytí na vlastní farmě. Jenže statek lehl popelem a on se tak musel vrátit ke své původní obživě, a to navíc v Lübecku, kde vyrůstal a následně i začínal u policie. Zdánlivě poklidné přímořské město na severu ale pro Finna nebude zrovna zárukou klidu. Jeho návrat po letech už nadšeně očekávají jeho dvě tety Ria a Toni, pro které statný čtyřicátník zůstane navždy jejich malým synovcem. Také v jeho novém zaměstnání jej čeká shledání se starými známými. Kriminálku řídí jeho bývalý spolužák a rival v lásce Lars Englen a státní návladní Elke Rasmussenová byla před dvaceti lety Finnovou osudovou ženou. Vedle navigování ve vztazích se starými známými ho čekají také noví kolegové, svědomitá mladá komisařka Sandra Schwartenbecková a maloměšťácky pohodlný komisař Schroeter. Kolorit provinční policejní stanice dotváří nekompromisní vrátný a údržbář Ernst a místní kultivovaný patolog, Finnův starý známý dr. Strahl.
Tentokrát si tvůrci německých televizních krimi seriálů jako dějiště pro nekonečnou sérii malicherně motivovaných zločinů vybrali malebné přístavní město u Baltského moře Lübeck. Největší město spolkové země Šlesvicko-Holštýnsko je vedle svého lahodného marcipánu vyhlášené také středověkým centrem, které figuruje na seznamu památek UNESCO. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (8)

Peabody 

všechny recenze uživatele

Když něco píšu, tak se to ve druhém okně dá, protože detektivka obvykle potěší a zápletky jsou sice prostinké, ale zase ve druhém plánu se na moc prefíkané zápletky soustředit nedokážu, Hlavní hrdina ujde, i když velkého charismatu necítím, jeho partnerka je dost protivná ...broskev... umocněno velmi protivně znějícím a pištivým (z mého hlediska) dabingem. Rádoby žertovné tetičky nevím, jestli měly být z Jezinek a bezinek, ale taky mne dost s... Ale. prostě chvíli nevnímám. Taková třetí liga, ale i ta má svoje místo. . ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Na poli německých krimisérií opravdu jeden z nejzajímavějších projektů, zejména po formální stránce, když ze všeho nejvíce svou nedůsledností, byť o poznání přirozenější, připomíná naši Kriminálku Anděl.. Ta odlehčená rovina u sousedů v rámci žánru vlastně povinnost.. ()

Reklama

Generi 

všechny recenze uživatele

Na německou televizní tvorbu vysoký nadprůměr, konečně žádná sluncem zalitá malebná horská zákoutí s muškátama , ale reálná krajina a přístavní město. Velmi svěží, odlehčené, vyvážené i co se týká postav, zápletky, humoru . Příběhy sice dost nevyvážené, někdy až směšné - dnešní zápletka, kdy detektiv - důchodce nasedá do auta mezi kukláče, v autě se svítí a zvenku se naskytá opravdu groteskní pohled na policejní akci - nevím, jestli to měl být záměr tvůrců, ale tohle jim tedy nevyšlo. Doufám, že se takové trapasy nebudou opakovat. A ještě něco - i hudba je velmi chytlavá a svěží. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Německá veřejnoprávní tvorba...ale jo...nenáročná odlehčená podívaná k odpolednímu čaji o páté...tvůrci chytře rozvrstvili divácký zájem skrze koncipování jednotlivých postav na všechny generace, stěžejní je samozřejmě generace čtyřicátníků identifikující se s Finnem a jeho ex, skrze postavy tet se zase se seriálem propojí generace seniorů a Finnova asistentka by mohla oslovit část mladších (zbytek se stejně asi nebude dívat). Seriál, který pohodově baví...a hlavní postava tam jezdí ve Škodovce, tak to má ode mne patriotistickou hvězdičku navíc... ()

Galerie (1 180)

Reklama

Reklama