foto

Marguerite Duras

  • nar. 4.4.1914
    Gia Dinh, Kočinčína (dnešní Vietnam)
  • zem. 3.3.1996 (81 let)
    Paříž, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Marguerite Durasová (1914–1996), významná spisovatelka, dramatička, scenáristka a režisérka, vystudovala v Paříži politickou ekonomii. Její autorská filmová tvorba vycházela z vlastních textů, které se vyznačovaly vizuálností a netradičním stylem. Debutovala celovečerním dramatem Hudba (La Musica, 1967), z její dalších realizací připomeňme snímky Indická píseň (India Song, 1973), Baxterová, Vera Baxterová (Les Plages de l'Atlantique, 1977) či Děti (Les enfants, 1985).

Zlín Film Festival

Spisovatelská filmografie

Filmy

2015 L'après-midi de monsieur Andesmas - kniha
Orage - kniha
2008 Un barrage contre le Pacifique - kniha
1992 Milenec - kniha
1985 Das Mal des Todes - kniha
1984 Děti - povídka
1982 En rachâchant - povídka
1972 Žluté je slunce - kniha
1969 Lievevrouwbedstro (TV film) - kniha
1968 Diese Frau zum Beispiel (TV film) - kniha
1967 Námořník z Gibraltaru - kniha
1966 Je léto, půl jedenácté večer - kniha
1960 Moderato cantabile - kniha
1958 Mořská zeď - kniha

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace