foto

Jean-François Richet

  • nar. 2.7.1966 (52 let)
    Paříž, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jean-François Richet (1966, Paříž) opustil brzy školu a pracoval v různých zaměstnáních a několik let v továrně. To výrazně ovlivnilo jeho pozdější filmovou tvorbu, charakterizovanou výrazným sociálním cítěním. Výhru z kasina použil k natočení celovečerní prvotiny État des lieux (Místo činu, 1995), za kterou byl nominován na Césara. Do širšího povědomí se dostal o deset let později s thrillerem Přepadení 13. okrsku (Assault on Precinct 13), který natočil v USA. V roce 2008 natočil dosud nejdražší francouzský film, dvoudílný snímek o gangsterovi Jacquesu Mesrineovi Veřejný nepřítel č. 1 a Veřejný nepřítel č. 2: Epilog. Za režii obou částí získal Césara.

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Filmy

1997 Ma 6-T va crack-er

Dokumentární

2009 Gangstars (TV film)
2005 L'hebdo cinéma (TV seriál)

TV pořady

2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace