Reklama

Reklama

Sophie Hunter

Sophie Hunter

nar. 16.03.1978 (46 let)
Londýn, England, Velká Británie

Biografie

Sophie Irene Hunter, narozená 16. března 1978, oplývá mnoha talenty. Je to britská autorka a režisérka divadelních her, herečka a zpěvačka. Věnuje se také hře na klavír, jízdě na koni, hraní tenisu a plachtění. Její rodiče, Charles Hunter a Anna Katherine, jsou již rozvedení. Sophie má dva mladší sourozence, Patricka a Timothyho.

Hunter vyrůstala na západě Londýna v Hammersmithu a skotském Edinburghu. Vystudovala Moderní jazyky se zaměřením na francouzštinu a italštinu na Oxforské Univerzitě. Po vystudování se přestěhovala do Francie, kde po dobu dvou let studovala avantgardní divadlo na L'École Internationale de Théâtre Jacques Lecoq. Poté získala cenné zkušenosti od operní režisérky Anne Bogart v New Yorku.

„Hodně lidí si nemyslí, že jsem Aangličanka. Žila jsem ve Francii a lidé si myslí, že jsem Francouzka, ale já se nepovažuji za někoho s okouzlujícím vzhledem."

Spoluzaložila divadelní společnost Lacuna Theatre Company. Na Broadway a West End si vyzkoušela spolupráci režie, stejně tak jako na loutkařské společnosti Phantom Limb Company, kde kromě spolupráce režie stála i za dramaturgií. Režírovala experimentální hru 69° South, Zneuctění Lukrécie, Kouzelnou flétnu, Přízrak, Příhody lišky Bystroušky a Fidelio. V roce 2007 vyhrála Samuel Beckett Award za hru The Terrific Electric.

V roce 2005, společně s písničkářem Guyem Chambersem, vydala hudební album, zpívané francouzsky, nazvané The Isis Project. V roce 2011 si zopakovala spolupráci s Guyem Chambersem na albu Songs for a Boy, tentokrát zpívaném anglicky.

Svojí hereckou kariéru započala vedlejšími rolemi v televizních seriálech a filmech, mezi které patří například Keen Eddie (2003), Vraždy v Midsomeru (2004), Jarmark marnosti (2004), Torchwood (2006) nebo Haló, tady Bombaj (2007). V roce 2009 si zahrála jako Annabel Blythe-Smith ve filmu Burlesque Fairytales, kde se také seznámila s Benedictem Cumberbatchem, za kterého se provdala 14. února 2015.

Aaron.

Herečka

Producentka

Host

Pořady
1971

Great Performances

Reklama

Reklama