foto

Seung-woo Jo

  • nar. 12.2.1980 (39 let)
    Soul, Jižní Korea

Biografie

Herec Seung-woo Cho se narodil 12.2.1980 v Jížní Koreji. Vyrůstal v kulturním prostředí  hudebně založené rodiny. Otec je zpěvák, starší sestra muzikálová hvězda. Zazpívat na jevišti toužil i on sám, ale v roce 1999 se mu podařilo něco lepšího: vyhrát nad tisícem konkurentů konkurz na hlavní roli v filmovém muzikálu. Snímek Chunhyang (2000) se stal prvním korejským filmem zařazeným do soutěže festivalu v Cannes, a i když doma rekordy v návštěvnosti netrhal, otevřel cestu herci k dalším rolím - včetně těch divadelních. Jeho popularitu značně navýšilo romantické drama The Classic (2003), definitivně se stal hvězdou ale o dva roky později.

Ve snímku Marathon (2005) tehdy podal mimořádný výkon v roli autistického mladíka. Na film přišlo 5 milionů diváků. Cho pak pokračoval v muzikálové i filmové kariéře, ale na čas jí musel přerušit - ani on se nevyhnul povinné vojenské službě. Objevil se ve sportovním dramatu Perfect Game (2011) z korejské historie baseballu. V současné době dál dělí svůj čas mezi práci pro film, hraní v muzikálech a v televizních seriálech.

Grand "Epistemolog" Master

Herecká filmografie

Filmy

2018 Myeongdang
2015 Amsal
Naeboojadeul
2012 Boksoongah namoo
2011 Peopekteu geim
2009 Bulkkotcheoreom nabicheoreom
2008 Gogo chilship
2006 Domabaem
Tajja
2005 Malaton
2004 Haryu insaeng
2003 Keullaeshik
2002 Eichi
Huayu
YMCA Yagudan
2001 Wani wa Junha
2000 Píseň o věrné Chunhyang

TV seriály

2020 Sijipeuseu (TV seriál)
2018 Laipeu (TV seriál)
2017 Bimileui seob (TV seriál)
2014 Shinui sunmool - 14il (TV seriál)
2012 Maui (TV seriál)