foto

Julie Jézéquel

  • nar. 26.3.1964 (55 let)
    Boulogne-Billancourt, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Francouzská filmová, divadelní a televizní herečka, scénáristka a spisovatelka Julie Jézéquel se narodila 24. března 1964 v Boulogne-Billancourtu nedaleko Paříže. Jako herečka se poprvé objevila ve filmu v pouhých 12 letech. O tři roky později si zahrála výraznější roli drzého a otravného děvčátka po boku Jean-Paul Belmonda a Marie Laforet v krimikomedii Georgese Lautnera POLICAJT NEBO ROŠŤÁK/FLIC OU VOYOU (1979). V roce 1982 se objevila v dramatu Pierra Graniera-Deferreho HVĚZDA SEVERU/L´ETOILE DU NORD (1982), za nějž byla o rok později nominovaná na Césara pro nejlepší herečku filmu. V roce 1985 si zahrála v americkém válečném filmu KRYCÍ JMÉNO: SMARAGD a o dva roky později v psychologickém snímku TANDEM, který režíroval Patrice Leconte.

Zahrála si ještě v mnoha filmech, ale ty bohužel u nás nejsou příliš známy. V roce 1982 se při natáčení snímku LA BATARD poprvé setkala s hercem Rogerem Miremontem, s nímž má syna Jeana-Baptista (*1986). Jejím druhým osudovým mužem se stal slavný francouzský šéf kuchař Stéphan Marcel Cresta, jehož potkala v roce 1991. Páru se narodily dvě děti: Tim a Mattéo.

Julie Jézéquel se též živí jako scénáristka. Scénáře napsala např. k TV seriálům: TŘI ŽENY ZA LETNÍHO VEČERA/ TROIS FEMMES...UN SOIR D´ÉTÉ (2005) nebo LA SMALA S´EN MELE (2012). Julie je také autorkou několika knih - v roce 2009 vydala svůj první román Retour á la ligne (vydalo La Table Ronde), nebo Litterature Jeunesse: Ma mere est un totem (vydal SYROS kolekce: SOURIS ROSE 1991).

Cucina_Rc

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 L'Épreuve d'Amour (TV film)
2016 Bébés Volés (TV film)
2013 Délit de fuite (TV film)
2011 Nuit du réveillon, La (TV film)
2009 Sur le chemin de Compostelle (TV film)

TV seriály

1995 L'histoire du samedi (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace