Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začátek roku 1944, okupovaná Francie. Americký agent má za úkol vysvobodit jednoho ze zajatých důstojníků, který zná místo a čas vylodění spojenců v Normandii. Dobrodružný film o misi, která mohla ohrozit průběh celé 2. světové války.  V dubnu roku 1944, necelé dva měsíce před plánovaným vyloděním spojenců v Normandii, je do okupované Francie vyslán americký agent Gus Lang, aby vysvobodil jednoho ze zajatých spojeneckých důstojníků, protože kdyby promluvil, mohl by ohrozit jednu z nejdůležitějších válečných operací a možná zvrátit průběh celé války. Jako jeden z mála totiž znal přesný čas a místo vylodění Spojenců. V nesnadném a smrtelně nebezpečném úkolu mu pomáhá nejen francouzský odboj, ale také vysoce postavený německý důstojník, který pracuje jako agent pro Spojence. Ani s jejich pomocí však není splnění úkolu snadné. Nacistická SS totiž nespí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Akční rozhodně ne. Valečný? Může být, ovšem šplouchnutý romantikou. Toť na začátek komentáře tohoto filmového průměru, kde je hlavním poutačem švihák Harris a SS sekáč von Sydow. Odfláknutý příběh, poutavá hudba a jediná akce. 60-ti procentní hodnocení tak akorát na tenhle prvotní válečňák J. Sangera. ()

Stinger78 

všechny recenze uživatele

Válečný film, ve kterém se takřka nestřílí a jde o osvobození důstojníka, který vypadá spíše jako nesmělý studentík, než někdo, kdo velí dalším vojákům. Průměrný film na jedno podívání, nic víc. Jen mi vrtá hlavou, proč do akce, která má zmást němčoury pošlou někoho, kdo zná vše ohledně pravé akce a navíc kdo je pro své schopnosti tak cenný. A závěrečný útěk? Všechno šlo příliš hladce, i když se Harris s von Sydowem podle hesla "HLAVNĚ NENÁPADNĚ" snažili všemocně dát najevo, že se koná útěk... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Jonathan Sanger v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)

Reklama

Reklama