foto

Kheiron

Biografie

Populární francouzský rapper, komik, herec, scénárista, režisér a producent íránského původu, jehož vlastní jméno je Nouchi Tabib, se narodil 21. listopadu 1982 v Teheránu, odkud o rok později společně s rodiči uprchl do Francie. Jeho otec Hibat je právník, autor knih o evropské sociologii a odborník na problematiku násilí a mediace. Matka Fereshteh pracovala jako zdravotní sestra. Nouchi po studiích pracoval čtyři roky jako pedagog na projektu spojeném se záškoláctvím (Enfants décrocheurs), pomáhal dětem vrátit se znovu do školy a zároveň rozvíjel svůj umělecký život.

V roce 2006, již pod svým pseudonymem "Kheiron" vstoupil do Jamel Comedy Clubu a začal psát sloupky pro televizní pořad "T'empêches tout le monde de dormir", který se vysílal v letech 2006 až 2008. Od roku 2007, pak uvádí svou vlastní show s názvem "Kheiron passe Du Coq ã light", kde kombinuje různé divadelní prvky stand-upu s pouličním rapem a pro kterou našel inspiraci u amerických komiků, jako jsou například Jerry Seinfeld, Dave Chapelle, Eddie Izzard nebo Chris Rock. Rok 2011, se pak nesl ve spolupráci s dalšími přáteli komiky, se kterými založili v pařížské scéně divadla Montmartru Galabru "Le Bordel Club", takzvané laboratoře vtipu. Mezi srpnem 2011 a červencem 2012, rovněž účinkuje v krátce vysílaném seriálu " Le Grand Journal de Canal +". Dne 27. března 2013, vydává své první rapové album. Čtvrtého listopadu 2015 má premiéru jeho celovečerní debut s názvem "My tři, nebo nikdo", který popisuje životní cestu a osud jeho rodičů.

EKLEKTIK

Herecká filmografie

Filmy

2018 Mauvaises herbes
2015 My tři, nebo nikdo
2013 Jako malí kluci

TV seriály

2013 Enfin te voilà! (TV seriál)
2011 Bref (TV seriál)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Host

TV pořady

2016 Quotidien (TV pořad)
2015 Au fil de la nuit (TV pořad)
Le Ce Soir Show (TV pořad)
2006 Salut les Terriens (TV pořad)
2004 Le grand journal de Canal+ (TV pořad)
1998 Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1995 Juste pour rire (TV pořad)