foto

Galina Miklínová

  • nar. 28.7.1970 (49 let)
    Ostrava, Československo

Biografie

Režisérka, výtvarnice animovaných filmů a ilustrátorka Galina Miklínová vystudovala Vysokou uměleckoprůmyslovou školu v Praze, ateliér filmové a televizní grafiky u prof. Jiřího Barty (1991-1997). V roce 1995 – stáž na Humberside University ve Velké Británii, ateliér animace.

Absolvovala autorským filmem Biograf (1997), který získal řadu ocenění doma i v zahraničí. Její kreslené filmy byly uvedeny na řadě světových animovaných festivalů, Stuttgart, Aneccy, Rio de Janeiro, Tampere, Sao Paolo... Kromě animovaného filmu se úspěšně zabývá ilustrací knih. Dlouhodobě spolupracuje s básníkem a spisovatelem Pavlem Šrutem. Za své ilustrace obdržela řadu cen a nominací: např. v soutěži Ministerstva kultury o Nejkrásnější knihu roku, Zlatou stuhu, SUK aj.

(Falcon)

Režijní filmografie

Filmy

2016 Lichožrouti
2006 Byla 3x jedna princezna
NeŠťastné narozeniny Péti Fotky
2004 Hra
1999 Bajky ze zahrady
1997 Biograf (studentský film)

TV seriály

2004 O Kanafáskovi (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Lichožrouti
2006 Byla 3x jedna princezna
NeŠťastné narozeniny Péti Fotky
2004 Hra
1999 Bajky ze zahrady
1997 Biograf (studentský film)

TV seriály

2004 O Kanafáskovi (TV seriál)

Scénografická filmografie

Filmy

2016 Lichožrouti

Host

TV pořady

2000 Krásný ztráty (TV pořad)