foto

Zdeněk Dolejší

  • nar. 26.8.1969 (48 let)
    Sarajevo, Jugoslávie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herec a komik s talíři. Narozen 26.8. 1969 v Sarajevu, v bývalé Jugoslávii (nyní Bosna a Hercegovina). Pochází z rodu Dolejších - varietních umělců, kteří vystupovali po celý život v Československých cirkusech a varieté. Jeho dědeček Zdeněk Dolejší, st. (narozen 20.2. 1920-zemřel 1994) si jako první z rodu zahrál např. v seriálu Největší z Pierotů.

Poprvé se v televizi Zdeněk Dolejší, nejml. objevil v zábavném pořadu ŠANCE (ČT1), následoval televizní seriál ČESKÁ SODA, STRONG na stream.cz či BAZÉN (TV Prima). Na TV Nova předával jednu z cen v hudebním pořadu ANDĚL. Dále účinkoval v mnoha filmech, namátkou KRÁSKA V NESNÁZÍCH, RAFŤÁCI, EXPERTI, OBSLUHOVAL JSEM ANGLICKÉHO KRÁLE. Také se stal reklamní tváří rádia IMPULS. Několik let vystupoval společně s Petrem Čtvrtníčkem. V současné době krom natáčení se věnuje varietnímu umění, které zdědil po svých předcích.

t.b.kat

Herecká filmografie

Filmy

2006 Experti
Kráska v nesnázích
Obsluhoval jsem anglického krále
Rafťáci
1998 Česká soda

TV seriály

2005 Bazén (TV seriál)

Dokumentární

1980 Všední den

TV pořady

2010 Talentmania (TV pořad)
2005 VyVolení (TV pořad)
1981 Kam zmizel klaun? (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace