foto

Simona Oktábcová

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Absolventka FAMU,obor scenáristika a režie dokumentární tvorby. Od roku 1990 pracuje jako režisérka a scenáristka dokumentární a publicistické tvorby, převážně pro Českou televizi. Jako režisérka se věnovala mnoha žánrům, přes studiové pořady,reportáže,magazíny, až po autorské dokumentární filmy. (Např.Gen, Lapidárium, Osudy dětských hvězd, Sláva vítězům, Knižní svět, Fenomén dnes, 13. komnata, Reportéři, Gejzír..atd). Podílela se i na výrobě dokumentů ze zemí Evropské unie (U nás v Evropě), které seznamovaly se životem v nejrůznějších městech zemí Evropské unie. V roce 2000 natočila dokument ze zákulisí OH v Sydney (Pohlednice ze Sydney).

Věnuje se i takzvaným sociálním dokumentům - příběhy z dětských domovů, pasťáků, azylových domů a vesniček SOS. Vydala knihu Dětství před kamerou, o slavných dětských hereckých hvězdách a v českých periodikách jí pravidelně vycházejí rozhovory a medailonky osobností. Již od studií se věnuje i spolupráci s amatérskými filmaři a zúčastňuje se, jako porotkyně, amatérských filmových přehlídek a seminářů. Má dva syny.

Simona Oktábcová

Režijní filmografie

Dokumentární

2017 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Tonyho Linharta (S14E10)
13. komnata Heleny Maršálkové (S14E03)
2016 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Petra Rychlého (S13E09)
13. komnata Zdeňka Velíška (S11E16)
2015 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Ladislava Křížka (S11E13)
13. komnata Svatopluka Matyáše (S10E24)
13. komnata Václava Hybše (S10E21)
2014 Kocour Mour poznává své příbuzné (TV seriál)
13. komnata (TV seriál)
13. komnata Otakara Černého (S10E08)
13. komnata Dagmar Patrasové (S09E17)
2013 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Pavla Manga (S08E30)
13. komnata Olgy Šípkové (S08E25)
13. komnata Vladimíra Hrona (S08E18)
2012 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Terezy Boučkové (S08E15)
13. komnata Pavla Sedláčka (S08E13)
2011 Inventura Febia (TV seriál)
Ročník 1920 - Jiří Sovák a Vlastimil Brodský (E21)
13. komnata (TV seriál)
13. komnata Barbory Kohoutkové (S07E13)
13. komnata Jiřího Žáčka (S07E07)
13. komnata Ivana Krause (S06E41)
další epizody (5)
2010 Neobyčejné životy (TV seriál)
Bořivoj Navrátil (S02E03)
13. komnata (TV seriál)
13. komnata Marie Tomsové (S05E39)
2009 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Petry Černocké (S05E13)
13. komnata Zdenky Procházkové (S05E11)
13. komnata Věry Bílé (S05E09)
další epizody (7)
2008 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Jitky Zelenohorské (S04E14)
13. komnata Romana Vojtka (S03E37)
13. komnata Vladimíra Brabce (S03E33)
další epizody (6)
2007 Osudy hvězd: Lucie Matoušková (TV film)
Osudy hvězd: Ludvík Hradílek (TV film)
Osudy hvězd: Sandra Nováková (TV film)
13. komnata (TV seriál)
13. komnata Ivany Pavlové - Hoblové (S03E14)
13. komnata Jana Antonína Duchoslava (S02E41)
13. komnata Jany Šulcové (S02E33)
další epizody (5)
2006 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Dušana Kleina (S02E11)
13. komnata Petra Jandy (S02E09)
13. komnata Stanislava Fišera (S02E04)
další epizody (4)
Člověk a sport (TV film)
2002 Evropa rodu ženského (TV film)
2001 A ta kráva mléko dává.... (TV film)
2000 Osudy hvězd: Yvetta... Yvetta Kornová (TV film)
Pohlednice ze Sydney (TV seriál)
1999 Osudy hvězd: Dita Kaplanová (TV film)
1996 Červánky (TV film)
1995 Lapidárium (TV seriál)
Štěpán Rak (TV film)
1993 GEN - Galerie elity národa (TV seriál)
Po stopách hledačů pravdy (TV film)
Rodina (TV film)
Život plný legrace (TV film)
1992 Když se čas zastavil (TV film)
Malá zpráva z velké země (TV film)
1991 Domov svaté Máří Magdalény (TV film)
Zachraňte naše duše (TV film)
1990 Říkají nám Kosice (TV film)

TV pořady

2014 Gejzír (TV pořad)
2007 Fenomén dnes (TV pořad)
2005 Knižní svět (TV pořad)
2004 Paralympijský magazín (TV pořad)
2003 MaXtreme (TV pořad)
2002 Sláva vítězům (TV pořad)
U nás v Evropě (TV pořad)
1995 GENUS (TV pořad)
Receptář pro dům a zahradu (TV pořad)
1987 Receptář nejen na neděli (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2017 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Tonyho Linharta (S14E10)
13. komnata Heleny Maršálkové (S14E03)
2014 Kocour Mour poznává své příbuzné (TV seriál)
2013 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Pavla Manga (S08E30)
2012 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Terezy Boučkové (S08E15)
2011 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Medy Mládkové (S06E33)
13. komnata Miroslavy Němcové (S06E17)
2009 Neobyčejné životy (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace