foto

Helena Rovná

Biografie

Absolventka Střední průmyslové školy oděvní v Praze, která od roku 1985 pracuje jako vedoucí kostymérka. Několik let pracovala s mezinárodními produkcemi, například na filmech Deník Anny Frankové, Mlhy Avalonu, Lazebník sibiřský nebo Kletba bratří Grimmů, kde působila jako osobní kostymérka Monicy Bellucci. Jejím debutem v roli kostýmní návrhářky byl film Nabarvené ptáče.

(Bioscop)

Kostymérská filmografie

Filmy

2019 Nabarvené ptáče
2013 Hořící keř (TV film)
Revival
2008 Tobruk
2007 Vratné lahve
2000 Harrisonovy květy

TV seriály

2020 Božena (TV seriál)
2016 Já, Mattoni (TV seriál)
Císařovna (E08)
Americký sen (E07)
Dvorní dodavatel (E03)
další epizody (5)
Polda (TV seriál)
Hvězda nad Prahou (S01E08)
Alibi na míru (S01E07)
Fotbal nemá logiku (S01E06)
další epizody (8)
2011 Borgia (TV seriál)

Herecká filmografie

Filmy

2006 Experti

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky