foto

Åke Lindman

  • nar. 11.1.1928
    Helsinky, Finsko
  • zem. 3.3.2009 (81 let)
    Helsinky, Finsko

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Režijní filmografie

Filmy

2007 Tali-Ihantala 1944
2004 Za nepřátelskou linií
1999 Zlatá horečka v Laponsku
1993 Harjunpää ja kiusantekijät
1992 Fem skott i senaten (TV film)
1988 Tjurens år (TV film)
1986 Den förtrollade vägen (TV film)
1971 Is (TV film)
1970 De nya svenskarna (TV film)
Grottan (TV film)
1969 Sjuk eller skyldig? (TV film)
Tre långa år (TV film)
1968 Flyktingen (TV film)
Romeo, Julia och mörkret (TV film)
1967 Inför havets anlete (TV film)
Nog minns vi dig (TV film)
1965 Laukaus Kyproksessa
1964 Juokse kuin varas
1963 Jengi
1962 Kun tuomi kukkii
”Ei se mitään!” sanoi Eemeli
1961 Kertokaa se hänelle...

TV seriály

1995 Harjunpää ja heimolaiset (TV seriál)
1994 Kiinnisidottu (TV seriál)
1991 Vihan päivät (TV seriál)
Ratkaisujen aika (E06)
Koettelee vaan ei hylkää (E05)
Uusi alku sodan uhatessa (E04)
další epizody (6)
1988 J.K. Paasikivi (TV seriál)
1985 Harjunpää ja ahdistelija (TV seriál)
Episode 4 (E04)
Episode 3 (E03)
Episode 2 (E02)
další epizody (4)
1983 Harjunpää och kalla döden (TV seriál)
Episode 4 (E04)
Episode 3 (E03)
Episode 2 (E02)
další epizody (4)
1980 Kylä (TV seriál)
Landet vi ärvde (TV seriál)
1978 Elämänmeno (TV seriál)
Oman tiensä etsijät (E03)
Kiivas, herkkä ja lempeä (E02)
Levoton sielu, armoton arki (E01)
1976 Stormskärs Maja (TV seriál)
Tie Myrskyluodolta (E06)
Suden talvi (E05)
Tallin joulu (E04)
další epizody (6)
1973 Alppikengistä jäljet vain jää (TV seriál)

Producentská filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2003 Kohtalon kirja (studentský film)
2001 Sagan om Iisko-Matti & kärleken
2000 Taivas tiellä (studentský film)
1999 Malá vánoční pohádka
1996 Yöjuna
1995 Mannen utan ansikte
Ruuvimies (TV film)
1993 Harjunpää ja kiusantekijät
1990 Ameriikan raitti
1987 Lain ulkopuolella
1986 Pano (TV film)
1984 Dirty Story - Likainen tarina
1983 Kalabaliken i Bender
1982 Jousiampuja
1978 Tuntematon ystävä
1972 Sveaborg (TV film)
The Day the Clown Cried
1968 Fysikerna (TV film)
Äl' yli päästä perhanaa - a.z.
1967 Tri Knock eli lääketieteen riemuvoitto (TV film)
1966 Autojen hautausmaa (TV film)
Enkeli tuli Babyloniin (TV film)
Gehenna (TV film)
Peli-ilta (TV film)
Ylilääkäri (TV film)
1965 Aivasteleva aviomies (TV film)
Cul-de-Sac (TV film)
Hei siellä! (TV film)
Kaupungeissa ei ole maalaisia (TV film)
Ketunpesä (TV film)
Laukaus Kyproksessa
Osteri ja helmi (TV film)
Ruotsalainen tulitikku (TV film)
Viipurilaisen iltapäivä (TV film)
1964 Anna Christie (TV film)
Eversti Chabert (TV film)
Juokse kuin varas
Meidän herramme muurahaisia (TV film)
Miten haluatte (TV film)
Puhelinkioski (TV film)
Yhdeksännellä hetkellä (TV film)
1963 Teerenpeliä
Villin Pohjolan kulta
Villin Pohjolan salattu laakso
1962 Hän varasti elämän
Kuu on vaarallinen
Måsar över Sorrento (TV film)
Naiset, jotka minulle annoit
Ordet (TV film)
På väg (TV film)
Älä nuolase...
1961 Kertokaa se hänelle...
Me
Pojken i trädet
1960 Děvče zasněžených lesů
Isaskar Keturin ihmeelliset seikkailut
1959 Avaruusraketilla rakkauteen
Ei ruumiita makuuhuoneeseen
Kohtalo tekee siirron
1957 1918
Herra Sotaministeri
Risti ja liekki
Vihdoinkin hääyö...
1956 Olet mennyt minun vereeni
Silja - nuorena nukkunut
1955 Kiinni on ja pysyy
Kukonlaulusta kukonlauluun
Neznámý voják
Rakkaus kahleissa
Viettelysten tie
1954 Kovanaama
Niskavuoren Aarne
Pekka ja Pätkä lumimiehen jäljillä
1953 Me tulemme taas
Pekka Puupää
Varsovan laulu
1952 Bílý sob
Suomalaistyttöjä Tukholmassa
Yö on pitkä
1950 Hallin Janne
Tanssi yli hautojen
1949 Hornankoski

TV seriály

2000 Kirjava silta (TV seriál)
1998 Tuliportaat (TV seriál)
Sydän, risti ja ankkuri (E16)
Laurin kipuun ei lääke auta (E09)
Elli rakas, älä vastaa! (E08)
další epizody (5)
Vägsjälar (TV seriál)
1996 Nortia (TV seriál)
1992 Rederiet (TV seriál)
1991 Vihan päivät (TV seriál)
Uusi alku sodan uhatessa (E04)
1985 Harjunpää ja ahdistelija (TV seriál)
Episode 4 (E04)
Mustan Lohikäärmeen salaisuus (TV seriál)
1972 Alberte (TV seriál)
1963 Kenraaliluutnantti T.J.A. Heikkilän seikkailuja (TV seriál)
1962 Kaverukset (TV seriál)

Dokumentární

2010 Arvostetulla alueella
2008 Helsinki, ikuisesti - a.z.
2004 Etulinjan takana (TV film)
2003 Åke Lindman - konnasta sankariksi (TV film)
2002 Helsinki 52 (TV film)
1999 Näin tehtiin Lapin kullan kimallus (studentský film)
1997 Ei vanhene koskaan (TV seriál) - mod.
Made in Filmland (studentský film)
Nyrkin ja hellan välissä - a.z.
1995 Esiripun takaa (TV seriál)
Lotat
1963 Aurinkoranta

Scenáristická filmografie

Filmy

1993 Harjunpää ja kiusantekijät
1992 Fem skott i senaten (TV film)
1969 Tre långa år (TV film)

TV seriály

1995 Harjunpää ja heimolaiset (TV seriál)
1985 Harjunpää ja ahdistelija (TV seriál)
Episode 4 (E04)
Episode 3 (E03)
Episode 2 (E02)
další epizody (4)
1983 Harjunpää och kalla döden (TV seriál)
Episode 4 (E04)
Episode 3 (E03)
Episode 2 (E02)
další epizody (4)
1978 Elämänmeno (TV seriál)
Oman tiensä etsijät (E03)
Kiivas, herkkä ja lempeä (E02)
Levoton sielu, armoton arki (E01)

Střihačská filmografie

Filmy

1964 Juokse kuin varas

Host

TV pořady

2015 Jussi Gaala 2015 (TV pořad)
2002 Bettina S. (TV pořad)
Leikin varjolla (TV pořad)
Levyraati (TV pořad)
1994 Småstadberättelser (TV pořad)