Reklama

Reklama

VOD (1)

Stockholmský policista Erik Bäckström (Rolf Lassgård) se po dvaceti letech vrací ke svému bratrovi Leifovi (Lennart Jähkel) do rodného městečka Älvsbyn v severním Švédsku. Ihned po svém příjezdu začne vyšetřovat případy místních pytláků, kteří za sebou nechávají velké škody na životech sobů. Postupné odhalování podezřelých komplikuje přístup místních starousedlíků, kteří nejsou aktivitám policisty nakloněni. Erik však ve vyšetřování nepolevuje a dospívá k nečekaným závěrům, při nichž je nucen přehodnotit svůj vztah ke svému vlastnímu bratrovi. Případ navíc dostane zcela nový rozměr, když se objeví první lidská oběť... (Kontrapunkt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

laik_60 

všechny recenze uživatele

Tradične dobrý Lassgard, a to ho ešte predčil Jähkel - v kvalitnom chladnom severskom prostredí. Kriminálka s podmazom Pucciniho, to sa len tak nevidí. Napriek tomu, že sa vo filme zdala až príliš naivná a skorumpovaná miestna polícia a akési divné nepresvedčivé konania zákonodarcov, čo trocha uberá na presvedčivosti, film bol v celku pozerateľný. :) ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Kdepak, nejvíc zla se odehrává v odlehlých vesnicích schovaných v lesích, jak se přesvědčí i zdejší hrdina Rolfa Lassgarda. Musím říct, že při úvodu jsem takový vývoj událostí nečekala - obzvlášť ten bleskový obrat co se týče bratra. Taky jsem nečekala pár hodně drsných scén. Je to napínavé a skandinávská příroda jako vždy impozantní. Škoda, že detektiv se dost často chová trochu jako idiot (furt leze sám, kam nemá, nechává se překvapit bandou buranů a pak se od nich nechá zmlátit a SPOILER jako sorry, ale ta zfušovaná práce s tím zpomaleným svědkem, to bylo jako co?KONEC SPOILERU), ale pořád je mu k dobru, že v té sebrance má alespoň nějaký smysl pro spravedlnost. Upřímně - kde sebrali takovou bandu "křupanů"? Například Tomme a ten jeho mezioční předěl? Nicméně co se týče severských krimi, které jsem já viděla, tak tahle je přece jen trochu jinačí. I přes brutalitu a lokace hlubokých lesů mi nepřijde tak strašně chladná a depresivní jako je ten druh, do kterého spadá např. Insomnie se Stellanem. Rolfa Lassgarda mám ráda pro jeho hromotluckou personu, a to jak ve svém projevu dokáže skloubit fyzickou sílu a částečně i jistou joudovitost, takže i zde se mi líbil. Jediné co, tak to mohlo být o takových dvacet minut kratší. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Fajn severská kriminálka, která se odehrává mezi švédskou sebrankou pytláckých vidláků, je tu plno záběrů krásné přírody (ovšem s ohledem na to, že vizuál není tak propracovaný, jako v současné éře severských kriminálek), dále je přítomno moho vin, zločinů a kupodivu taky pár trestů. No... Prostě severská kriminálka. Akorát je tam pár mřelých sobů navrch. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Od doby Drsného Harryho se osamělý policista posunul k napudrovanému panákovi s dokonalou vizáží. Erik je normální chlap, v jehož existenci je možno věřit. I tento fakt přispívá k tomu, že se mi Lovci líbili, byť nejsou tou syrově drsnou severskou kriminálkou, na které se vždy ráda podívám. Lovci jsou spíše sondou do chování vidláků z maloměsta, kteří se ve svém vidláctví s chutí rochní. Banda primitivů je skvěle napsaná i zahraná, jejich jediný oponent Erik má co dělat, aby jim v obém stačil. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Film s nádhernou švédskou přírodou. Jedná se o velice podařený thriller z prostředí zapomenutého venkova. Pytláctví a lov je zde na denním pořádku, zaběhlé zvyky místních obyvatel, které není dobré porušovat a do toho jeden ,,a to pozor,,! sice ne s veselou minulostí, ale za to na severský biják celkem pohodový týpek,, který se vrací do svého rodného kouta. Celý film je jakousi variací na Zemi policajtů, akorát místo polišů lze dosadit místní gang domorodců - pytláků, kteří mají pod palcem celé území, včetně obyvatel a z prvu lehce natvrdlého nejen hlavního hrdinu se silným, ovšem na rozdíl od Slye,, nevypracovaným svrškem s ještě natvrdlejší policií. Rozhodně jde spíše o psychologické vykreslení příběhu a houstnoucí atmosféru, než o akci. Samotné akční scény jsou sami o sobě trošku parodií, ale na druhou stranu to vlastně ani nevadí, neb jednoznačně nešlo o záměr. Musím ovšem malinko vytknout samotné závěrečné gradaci , která byla na můj vkus až moc patetická. Jinak pohodička ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Hollywood chtěl natočit remake tohoto filmu. Režisér Kjell Sundvall s tím souhlasil pod podmínkou, že by se jednalo o film ve stylu Ramba (1982). Ale producenti, kteří usilovali o koupi práv, chtěli, aby se děj točil okolo kovbojů v nevadské poušti, kteří střílejí koně jen tak pro zábavu. Sundvall poté, co se o tomhle dozvěděl, práva na zfilmování neprodal. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama