Reklama

Reklama

Kati Székely

Kati Székely

nar. 02.12.1941 (82 let)
New York City, New York, USA

Diskuze

sator

sator (hodnocení, recenze)

Je německá herečka a psycholožka. Catherine Székely je dcerou maďarského spisovatele Hanse Székelyho. Narodila se v New Yorku, kam rodina emigrovala v roce 1938. Během McCarthyho éry, kdy vedení, členové a sympatizanti Komunistické strany USA byli pronásledováni americkou vládou, odjel „neamerický levicový sympatizant“ Hans Székely se svou rodinou do Mexika. V roce 1956 se rodina přestěhovala do Postupimi, kde otec od té doby pracoval jako scenárista pro DEFA .

Jako teenager Székely ztělesnil hlavní roli Anny Frankové v divadelní hře Deník Kati navštěvovala Státní dramatickou školu a byla objeven filmem a televizí. 
Po svatbě s Jürgenem Frohriepem se vzdává herectví a vystudovala psychologii. Odchodem z hereckého světa ale začala depresemi a byla stále více závislá na alkoholu, podstoupila léčbu a přestěhovala se do Švýcarska, kde si otevřela vlastní praxi psychoterapeutky pod jménem Kati Székely-Frohriep. Kromě této činnosti také pořádala semináře  "Spiritualita a psychoterapie - jdou spolu?"

Z prvního manželství s hercem Hansem-Edgarem Stecherem má syna, herce Thomase Stechera. Z manželství s Jürgenem Frohriepem vzešly čtyři děti: Daniel, David, Dana a Deborah Frohriepovi.

Herečka

Reklama

Reklama