foto

François Goeske

  • nar. 18.3.1989 (29 let)
    Saint-Doulchard, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

François Goeske se narodil 18. března 1989 ve francouzském městě Saint Doulchard.  V současné době žije v Mnichově. Už v  raných létech François objevil svou lásku k hudbě. Jeho otec, který je violoncellista v Bavorské státní opeře, mu byl  vzorem. Jakmile byl dost velký na to, aby dosáhl na klávesy, improvizoval na klavír a v pěti letech začal chodit do houslí.

Když mu bylo osm, byl François přijat do dětského sboru Bavorské státní opery, kde se ihned projevil jeho talent. Zpíval na jevišti, mimo jiné i sóla v La Boheme a v Pikové dámě. To vedlo k tomu, že byl obsazen do hlavní role muzikálu Teddy, jehož autorem je Ulli Bree.

Kromě své hudební kariéry, se François začal zajímat i o herectví. Jako Kreuzkamm Jr., zrzavý génius matematiky, fyziky a chemie exceloval v remaku Létající třída (2002) Ericha Kaestnera, ve kterém divadelní publikum nadchnul natolik, že ho vidělo téměř 2 miliony diváků. Krátce na to propůjčil svůj hlas Mauglímu v německé verzi Knihy džunglí 2.

Od té doby François o své profesionalitě neustále přesvědčuje  v  produkcích jako Francouzština pro začátečníky (2006), Ostrov pokladů (2007), The Bridge (2008) a Summertime Blues (2009). Za své úspěchy byl nominován třikrát na Mezinárodní cenu Undine, byl také oceněn cenou White Elephant a několikrát získal ocenění časopisu Celebrity Magazine.


Wences

Herecká filmografie

Filmy

2018 Der Bozen-Krimi: Leichte Beute (TV film)
2017 Dieter Not Unhappy
2015 Platonow (TV film)
Sent
Tatort - Erkläre Chimäre (TV film)
2014 Besser als nix
Traum (studentský film)
2013 Lost Place
2012 Ein starkes Team - Die Gottesanbeterin (TV film)
Schlaflos in Schwabing (TV film)
2010 Kommissarin Lucas - Aus der Bahn (TV film)
Sie hat es verdient (TV film)
2009 Faktor 8 - Smrtící virus (TV film)
Summertime Blues
Šípková Růženka (TV film)
2008 Most (TV film)
Místo činu: Mnichov - Pokusní králíčci (TV film)
2007 Ostrov pokladů (TV film)
Tarragona - Ein Paradies in Flammen (TV film)
2006 Francouzský polibek pro začátečníky
Poslední vlak
2005 Hlasy minulosti II (TV film)
2004 Kouzelný křišťál
2003 Létající třída
2002 Malá čarodějka Bibi
2001 Der kleine Mann

TV seriály

2018 Findher (TV seriál)
2015 Armans Geheimnis (TV seriál)
Gottlos (TV seriál)
2012 Heiter bis tödlich - Akte Ex (TV seriál)
Kriminálka Berlín (TV seriál)
2006 LadyLand (TV seriál)
2003 Kommissarin Lucas (TV seriál)
Speciální tým Kolín (TV seriál)
1994 Ein starkes Team (TV seriál)

TV pořady

1996 Tigerenten Club (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace