foto

Hella Joof

  • nar. 1.11.1962 (54 let)
    Dánsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Hella Joofová (1962) je herečka a režisérka dánsko-gambijského původu. Vystudovala herectví na herecké škole v dánském Odense, na svém kontě má desítky filmových, televizních i divadelních rolí. Jako filmová režisérka úspěšně debutovala snímkem Ptačí tanec (En kort en lang, 2001). I její další filmy - např. Oh Happy Day (2004), Fidibus (2006), a Hořkosladké srdce (Linas kvällsbok, 2007) - se setkaly s velkým ohlasem diváků i kritiky. Věnuje se také TV tvorbě.

Zdroj: Film Festival Zlín

Režijní filmografie

Filmy

2014 All Inclusive
2012 Téměř dokonalý
2009 Spi, děťátko, spi
2007 Linin deníček
2006 Fidibus
2004 Oh Happy Day
2001 Rozhýbej to!

TV seriály

2016 Bedre skilt end aldrig (TV seriál)
2008 Album (TV seriál)
2002 Hvor svært kan det være (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2009 Spi, děťátko, spi
2006 Fidibus
2004 Oh Happy Day
2001 Rozhýbej to!

TV seriály

1997 Lex & Klatten (TV seriál)

Herecká filmografie

Filmy

2012 Talenttyven
Téměř dokonalý
2006 Fidibus
2003 Někdo jako Hodder
1999 Ten jediný
Valgaften
1998 Mimi og madammerne
1997 Hannibal & Jerry
Sinans bryllup
1996 Největší hrdinové
1994 Snøvsen ta'r springet

TV seriály

2014 Bankerot (TV seriál)
2004 Normalerweize (TV seriál)
2002 Hvor svært kan det være (TV seriál)
1998 Hjerteflimmer (TV seriál)
1997 Lex & Klatten (TV seriál)

TV pořady

2004 Bodilfesten 2004 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace