foto

Peter Howitt

  • nar. 5.5.1957 (61 let)
    Manchester, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Peter Howitt se narodil 5. května 1957 v anglickém Manchesteru, vyrůstal ale na předměstí Londýna. Jeho herecká kariéra zaznamenala první úspěch roku 1986, kdy si zahrál v britském televizním seriálu BREAD.

Roku 1998 pak napsal svůj první scénář z kterého vzešel i jeho první natočený film - SLIDING DOORS (Srdcová sedma). Od té doby natočil několik ať už více či méně významných filmů jako ANTITRUST (Elita), akční komedie JOHNNY ENGLISH s Rowanem Atkinsonem v hlavní roli a LAWS OF ATTRACTION (Zákon přitažlivosti). Jeho zatím posledním režijním počinem je pak snímek DANGEROUS PARKING (podle novely Stuarta Brownea), který nejen režíroval, ale dokonce i ztvárnil jednu z hlavních rolí. Peter velmi často využíval příležitosti si zahrát ve svých vlastních filmech. Je jediným britským režisérem v historii, který měl v britském žebříčku nejlepších filmů všech dob v TOP 10 dva filmy naráz.

V roce 2001 se oženil (s Lorraine Howitt) a nyní žije se svou manželkou a dvěma dětmi (synem Lykem a dcerou Amy) v kanadském Vancouveru.

Ollie235

Režijní filmografie

Filmy

2018 Scorched Earth
2014 Reasonable Doubt
2012 Rádio Rebel (TV film)
2007 Jízda o život
2004 Zákon přitažlivosti
2003 Johnny English
2001 Elita
1998 Srdcová sedma

TV seriály

2015 The Fixer (TV seriál)
2013 Darebák (TV seriál)
2009 Stav beztíže (TV seriál)
2001 Going to California (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2007 Jízda o život
2004 Zákon přitažlivosti
2003 Johnny English
2001 Elita
1998 Srdcová sedma
1997 Stone Cold
1996 Kiss and Tell (TV film)
Ve jménu IRA
1995 Eleven Men Against Eleven (TV film)
1993 Magician, The (TV film)
Royal Celebration (TV film)
Ve jménu otce
1992 Party Time (TV film)
1989 Ball-Trap on the Cote Sauvage (TV film)

TV seriály

2009 Stav beztíže (TV seriál)
1996 Frontiers (TV seriál)
1995 Tears Before Bedtime (TV seriál)
1992 Civvies (TV seriál)
1986 Bread (TV seriál)
1983 Jury (TV seriál)

Dokumentární

2003 100 Greatest Movie Stars, The (TV film)
2000 Antitrust: Cracking the Code
1995 Killing Me Softly (TV film)

Producentská filmografie

Filmy

2007 Jízda o život

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace