foto

Luděk Nekuda

  • nar. 10.10.1942
    Ostrava, Protektorát Čechy a Morava
  • zem. 10.3.1988 (45 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Luděk Nekuda byl zpěvák, trumpetista, televizní a rozhlasový moderátor, bavič, textař, scénárista, dramaturg a v neposlední řadě také herec. Zemřel předčasně a náhle na následky úrazu, který utrpěl na schodech v domě, kde bydlel. Patrně zde sehrál nějakou roli alkohol, ale to se můžeme jen domnívat.

Studoval na ostravské pedagogické fakultě. V roce 1961 s Pavlem Veselým a Eduardem Schiffauerem založil Divadélko pod okapem. Hrál na trubku a zpíval. V divadélku účinkovali také Tomáš Sláma a Jiří Wimmer. Luděk začal skládat, psát texty a nahrávat své první písničky. Objevoval se i v tehdejší Československé televizi.

Od roku 1967 hostoval v divadle SEMAFOR. V roce 1969 ukončil činnost Divadélka podokapem a přestěhoval se do Prahy. V Praze pracoval jako rozhlasový moderátor v pořadu Mikroforum a Dobré jitro na tehdejší rozhlasové stanici Hvězda. Vystupoval jako host s kapelou Rangers (Plavci), kde hrál a zpíval, ale také působil jako konferenciér na jejich koncertech.

Od roku 1980 pracoval jako dramaturg v redakci zábavy Československé televize. Společně s Jiřím Císlerem vytvářel a uváděl vlastní zábavní pořad SEŠLOST. Do pořadu si zvali různé zajímavé hosty.

Markéta "blackrain" Rejzková

Herecká filmografie

Filmy

1988 Výhra (TV film)
1987 Poslední leč Alfonse Karáska (TV film)
1979 Plavci mezi svými (TV film)
1977 Plavci mezi dravci (TV film)
1973 Báječný bál (TV film)
1968 Bylo čtvrt a bude půl

Dokumentární

2000 Příběhy slavných (TV seriál) - a.z.
Zpráva o sešlosti (S01E09) - a.z.
1977 Plavci 77 (koncert)
Plavci na Poříčí (koncert)

TV pořady

2007 Život je kabaret (TV pořad)
2004 Kam zmizel ten starý song (TV pořad)
1997 Úsměvy (TV pořad)
1989 Sešlost - Táta kolonády (TV pořad)
1988 A ještě jednou Sešlost (TV pořad)
1987 Domácí úkoly (TV pořad)
Dárky (TV pořad)
1986 Přijďte k nám na večeři (TV pořad)
1983 Sešlost (TV pořad)
1982 Echokabaret (TV pořad) - mod.
Rendez-vous s Gustavem Bromem (TV pořad)
1979 Jarní výlet (TV pořad)
1976 Zelená pro Plavce (TV pořad)
1975 Plavci na suchu (TV pořad)
1970 Televarieté (TV pořad)
1963 Kdo, s kým, o čem, pro koho? (TV pořad)

Hudební videoklipy

1989 Luděk Nekuda a Jiří Císler - Táta kolonády (hudební videoklip)
1980 Pozor, slečno (hudební videoklip)
Zdalipak to víš (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Filmy

1984 Hloupá pohádka (TV film)
1979 Plavci mezi svými (TV film)
1977 Plavci mezi dravci (TV film)
1973 Báječný bál (TV film)

Dokumentární

1982 Karel Gott v Lucerně (koncert)
1981 Karel Gott v Lucerně (koncert)
1977 Plavci 77 (koncert)

TV pořady

1983 Sešlost (TV pořad)
1980 Plavci v pohádce (TV pořad)
1976 Zelená pro Plavce (TV pořad)
1963 Kdo, s kým, o čem, pro koho? (TV pořad)

Skladatelská filmografie

Hudební videoklipy

1980 Zdalipak to víš (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace