Reklama

Reklama

Do-hoon Ki

Do-hoon Ki

nar. 05.04.1995 (29 let)
Jižní Korea

Biografie

Do-hoon Ki je jihokorejský umělec. Narodil se v Soulu, kde také vystudoval střední školu. Svou kariéru začal jako model, nicméně v roce 2015 přesedlal na herectví.

Výrazněji se však prosadil až v seriálovém hitu The king loves (2017), v němž se objevil v roli královského strážce (Jang Hee). S úlohou byl spokojen, navíc ho mnohému naučila. Jak sám říká, často se na place pohyboval jako na mole, což se musel záhy odnaučit. Co si naopak musel přisvojit byla jak jízda na koni, tak práce s různými druhy zbraní a především rychlý pohyb mezi překážkami. Není divu, že kromě milovníků (Should We Kiss First, 2018) je tak často obsazován do fyzicky náročnějších rolí (např. maskovaný bojovník Yang Cha v Arthdalské kronice nebo policejní strážník Kim Woo Hyuk v detektivní sérii Catch the Ghost!.

Do-Hoon Ki si užívá cestování, dobré jídlo, hudbu a všechny druhy sportů. Rád boxuje, lyžuje, surfuje nebo hraje golf. Upřednostňuje kočky před psy, kuřecí před pizzou a hovory před zprávami. Aby se lépe vžil do postavy Yeo Ha Mina z Should We Kiss First, absolvoval dokonce trénink na baristu. Říká o sobě, že je plný vášně a tato energie ho žene dopředu.

Markéta "Merkin" Zvolánková

Herec

Reklama

Reklama