foto

Juraj Lehotský

  • nar. 17.9.1975 (43 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Juraj Lehotský vystudoval fotografii na Střední uměleckoprůmyslové škole v Bratislavě (1994) a režii dokumentárního filmu na Vysoké škole múzických umění v Bratislavě (2000). Je autorem řady krátkých dokumentárních snímků.

Jeho první celovečerní dokument Slepé lásky (2008) měl v roce 2008 premiéru v sekci Quinzaine des Réalisateurs canneského festivalu a následně byl uveden a oceněn na řadě dalších mezinárodních festivalů. Na MFF Karlovy Vary byl ve stejném roce promítán v Soutěži dokumentárních filmů.

V roce 2013 debutoval na poli hraného filmu celovečerním snímkem Zázrak, který byl zahajovacím snímkem soutěžní sekce Na východ od Západu na MFF KV, kde získal Zvláštní uznání poroty, a posléze prošel úspěšně řadou dalších festivalů (mj. Chotěbuz, Vilnius). Nina je Lehotského druhý celovečerní hraný film.

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2017 Nina
2013 Zázrak
1997 Budeme mít výkony, budeme mít diplomy

Dokumentární

2013 Celnice: Cudzinci (TV film)
2008 Eskalátor - Janko Lehotský (TV film)
Eskalátor - Jozef Gertli Danglár (TV film)
Eskalátor - Miroslav Marcelli (TV film)
Slepé lásky
1999 Dvojičky (studentský film)
1998 Pohreb je vlastne premiéra (studentský film)

TV pořady

2013 Celnice (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 Nina
2013 Zázrak

Dokumentární

2008 Slepé lásky

Herecká filmografie

Dokumentární

2017 Posledný autoportrét
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace