Reklama

Reklama

Nina

Trailer 1

Obsahy(1)

Nina je dvanáctiletá dívka, které se svět, jak ho doposud znala, otřásá v základech a začíná se rychle rozpadat. Ze vztahu jejích rodičů už zbyly pouze výčitky a nenávist. Máma a táta. Dosud byly tyhle dvě bytosti pro ni tou největší oporou a pevným společným bodem, teď jen Nina zoufale přihlíží jejich hádkám a vzájemným nadávkám. Oba prý chtějí to nejlepší právě pro ní, ale myslí hlavně na sebe, na své nové partnery. Zároveň se neštítí poštvat občas dceru proti sobě navzájem. Stejně jako ostatní děti, které se ocitly ve stejné situaci, Nina svým rodičům vůbec nerozumí, cítí se opuštěná, zrazená a najednou není nic, čemu by mohla věřit. Jedinou jistotou jejího života zůstalo závodní plavání. Ticho pod hladinou nabízí chvíle klidu a vysvobození a únik od všech problémů. Když se pak ukáže, že se pravděpodobně nebude moci zúčastnit plaveckých závodů, rozhodne se Nina k nečekanému radikálnímu kroku... (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (47)

elanius 

všechny recenze uživatele

(141/2017) / Výborné vykreslenie depresívnej nálady hlavných postáv, maximálne využite hudobného motívu a Robo Roth. Tri hlavné pozitíva Niny. Film sa klasicky nevyhol pár dialógom, ktoré trošku trhali uši a chvíľam kedy príbeh trošku pokrivkával. Taká slovenská klasika. Ale pozitíva jednoducho prevažovali. Ako bonus pre mňa sa natáčalo v Bratislave a tá je pre potrebu stvárnenia pochmúrnej nálady absolútne vhodná ☺. Nadšený som bol zo záveru, ktorý mal silu a nič sa zbytočne nenaťahovalo a nevysvetlovalo ako to býva zvykom. (8/10) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tento typ snímků je označován za citlivé a okouzlují poroty na filmových festivalech. Sobečtí rozhádaní rodiče chtějí vzít poslední radost osamělé dceři závodní plavání. Nina má překrásnou pomáhá výtvarnou kameru Norberta Hudce. Body dolů dává český dabing s výrazy typu „Ty se durdíš“. Robert Roth v roli otce, za svou roli dostal slovenskou obdobu Českého lva. Film ale o vině dospělých na dětských smutcích nepoví Nina nic nového. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

52. KVIFF - České a Slovenské filmy nikdy nebyli pro mě. Tenhle nebyl výjimkou, i když téma bylo skvělé. Rozvod rodičů z pohledu malé slečny, která tím vším bohužel trpí, tak moc, že se ztratí, aby jim ukázala, že na ní přece záleží nejvíce. Téma skvělé, ale zpracování se mi vůbec nelíbilo. Ve filmu byla spousta zbytečných scén, které bych dala úplně pryč, protože byli zdlouhavé a nudné. Výkon herců ale hodnotím jako velmi pozitivní. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Nina sa na naturalizmus skôr hrá než by vyznievala reálne, jej improvizované repliky znejú... no, improvizovane a skrz slabých, amatérskych hercov (okrem skvelého Roba Rotha) a vykonštruovaný scenár som mu nezožral ani sekundu. Keby sa film viac venoval zaujímavej postave otca, jeho problému milovať dcéru predstavujúcu výsledok nešťastného vzťahu, mohlo by z toho vypadnúť niečo moc zaujímavé. Takto je to iba ak povrchné a naivné. Čo je škoda lebo ide o veľmi nosnú tému. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Juraj Lehotský se zřejmě stává specialistou na sociální dramata o mladých plavkyních. Opět to funguje především díky Bibianě Novákové, která dokázala působit před kamerou za všech okolností přirozeně. Pohled na rozpadající se manželství z pozice dítěte, jehož rodiče si dělají vzájemně naschvály, je neveselý. Konec, kde hlavní hrdinka zmizela ze scény, a najednou mě mělo zajímat, co cítí rodiče, snad ani nemohl fungovat. Viděno s českým dabingem, ale nezdálo se mi, že by tomu nějak ublížil, jen mi dabování slovenských filmů do češtiny pořád přijde na palici. :-/ ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 3. července 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech. (ČSFD)

Související novinky

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

12.05.2018

Fotbal na islandské sopce, superhrdinové na dvou kontinentech, koňské závody na mongolských pláních, bláznivá cesta malých rockerů, boj proti pradávným obrům, retro dobrodružství malých únosců či… (více)

Reklama

Reklama