foto

András Kern

  • nar. 28.1.1948 (71 let)
    Budapest, Maďarsko

Biografie

Herec, režisér, spisovateľ, spevák, textár a humorista. Už ako 14-ročný vystúpil v televíznej súťaži „Ki mit tud“ (Kto čo vie) so svojou paródiou. Ako 17-ročný nakrútil s kamarátom amatérsky film Mi lesz? (Čo bude?), s ktorým v roku 1965 získali hlavnú cenu na XIII. Maďarskom festivale amatérskych filmov.

V roku 1970 ukončil štúdium na Divadelnej a filmovej akadémii a nastúpil do divadla Vígszinház, kde je dodnes. Má veľmi široký umelecký záber, bravúrne zvláda klasické divadelné úlohy, ako aj kabaretné či už v divadle alebo v rozhlase.

Kern hrá už 20 rokov hlavnú úlohu v komédii Woodyho Allena - Zahraj to zase Sam v obrovskom Vígszinháze, kde je stále vypredané. Vedie tiež populárnu televíznu politickú talkshow Heti Hetes (Sedmička týždňa). V roku 2004 napísal úspešnú komédiu o celoživotnom nemanželskom vzťahu Katherine Hepburn a Spencera Tracyho, kde sa predstavil ako dramatik a zároveň hrá aj hlavnú úlohu.

Cicis

Herecká filmografie

Filmy

2016 Mysli na mě
2010 Halálkeringö
2008 Casting minden
Zsaruvér és csigavér 3: A szerencse fia (TV film)
2007 Legenda o upírech
Past na kočky 2: Ďáblova kočka
2005 Csudafilm
Egy szoknya, egy nadrág
2003 Apám beájulna
2002 Chacho Rom
Zsaruvér és csigavér 2: Több tonna kámfor (TV film)
2001 Csocsó, avagy éljen május elseje!
Zsaruvér és csigavér: A királyné nyakéke (TV film)
2000 Meseautó
1999 6:3
1997 A miniszter félrelép
Apa gyöz
1996 Aranyoskáim (TV film)
Szeressük egymást, gyerekek...
Sztracsatella
1995 Fögonosz, A - Dokumentumfilm Dr. Bokros Lajosról (TV film)
Szemben a Lánchíd oroszlánja (TV film)
Ébredés
1994 Minden úgy van, ahogy van
Így írtok ti (TV film)
1992 Vörös vurstli
1991 Hamis a baba
Szakíts helyettem (TV film)
1989 A megközelíthetetlen (TV film)
Alapképlet (TV film)
Amerikából jöttem, krimi komédiát hoztam (TV film)
Csalással nem! (TV film)
1988 Az angol királynő (TV film)
Küldetés Evianba
1987 Illatszertár (TV film)
Zsúfolt vonat (TV film)
1986 Honba za dolary
Idő van
Képvadászok
Past na kočky
Vigyázat, mélyföld! (TV film)
Üvegvár a Mississippin (TV film)
1985 Békestratégia (TV film)
Rafinált bünösök (TV film)
Tizenötezer pengő jutalom (TV film)
1984 Hanyatt-homlok
Randevú a Royalban (TV film)
Szaffi
Szemenszedett igazság (TV film)
Ty zatracený živote
1983 Csillagűzött szerető (TV film)
Vonósnégyes
Šťastný Daniel
1982 Jen žádnou paniku
Maîtres du temps, Les
Nápolyi mulatságok (TV film)
1981 Közjáték Vichyben (TV film)
Ligeti legendák (TV film)
Pohanská madona
Ripacsok
Természet lágy ölén, A (TV film)
1980 Lóden-Show (TV film)
1979 A korona aranyból van (TV film)
Zbav nás od zlého
1978 Mire a levelek lehullanak... (TV film)
Saroküzlet (TV film)
1977 Defekt
Glembay család, A (TV film)
Pasáček Matyi
1976 A protektor (TV film)
Lincoln Ábrahám álmai (TV film)
Optimista tragédia (TV film)
Szerelem bolondjai (TV film)
Vzpomínka z Herkulových lázní
1975 Déryné hol van?
Finish - avagy Álmom az életem túlélte (TV film)
Nedokončená věta
Állítsátok meg Arturo Uit! (TV film)
1974 Itt járt Mátyás Király
Kdo je ve vajíčku?
Ösbemutató (TV film)
1973 Az elsőszülött (TV film)
Fotbal starých časů
Lányarcok tükörben
Plusz-mínusz egy nap
1972 Běž, aby tě chytili
Lányarcok tükörben
1971 A halhatatlan légiós, akit csak péhovárdnak hívtak
Drahá Šáriko
Děržis za oblaka
Végre, hétfö!
1970 Konec psychologa
Tizennégy vértanú (TV film)
1969 Az ember tragédiája (TV film)
Svěží vítr
1968 Hosszú levél (TV film)
Jagerské hvězdy
Jagerské hvězdy II.
1967 Aranysárkány
1965 20 hodin
Nem
1964 A pénzcsináló 
1963 Jak se máme, mladý muži?
Karinthy Frigyes - Hököm Színház (TV film)

TV seriály

2004 Szerencsi, fel! (TV seriál)
2003 Lili (TV seriál)
Episode 3 (E03)
Episode 2 (E02)
Episode 1 (E01)
2001 Kávéház (TV seriál)
Oszkár ajándéka (E13)
A Király nem eladó! (E12)
Az első csók (E11)
další epizody (13)
2000 Színház az egész... (TV seriál)
1993 Privát kopó (TV seriál)
Az egyszer-volt gyilkosságok (E06)
Zsarolni veszélyes (E05)
Öngyilkos gyilkosságok (E04)
další epizody (6)
1988 Szimat Szörény szimatol (TV seriál)
1982 Faustus doktor boldogságos pokoljárása (TV seriál)
Tenger, A (TV seriál)
1980 Pityke (TV seriál)
1978 Mire megvénülünk (TV seriál)
1974 Doktor Bubo (TV seriál)
1973 Öreg bánya titka, Az (TV seriál)
1972 Zenés TV színház (TV seriál)
Bors (TV seriál)
Máté evangéliuma (S03E02)
1971 Bors (TV seriál)
A papagáj akció (S02E05)
Borban a szabadság (S02E03)
1970 Kukori és Kotkoda (TV seriál)
1969 Odkaz budoucnosti aneb Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy (TV seriál)
Neviditelní (E11)

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Mysli na mě
2005 Csudafilm
1997 A miniszter félrelép
1996 Sztracsatella

TV seriály

2001 Kávéház (TV seriál)
Az első csók (E11)
Mese, habbal (E01)

Režijní filmografie

Spisovatelská filmografie

Filmy

2008 Casting minden - povídka

Host

TV pořady

1999 Heti Hetes (TV pořad)
Kern show - Bálvány (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace