foto

Judit Schell

  • nar. 16.4.1973 (46 let)
    Debrecen, Maďarsko

Biografie

Shell Judith, maďarská herečka sa narodila v Debrecíne 16. apríla 1973. Po ukončení gymnázia Ady Endreho pokračuje v rokoch 1991-1995 v štúdiu na Divadelnej a filmovej akadémii. V treťom ročníku porodila syna Lacka. Po ukončení VŠ ju angažujú v divadle Radnóti, kde odohrá niekoľko vynikajúcich úloh ako napr. v r 1998 v Čechovovom Ujovi Váňovi Soňu, za ktorú dostane cenu kritiky a hru hrajú nepretržite 5 rokov. V roku 2000 dostane cenu Jászai Mari. V roku 2002 na celoštátnom stretnutí divadelníkov v Pécsi sa podelí s Csomós Mari o cenu najlepšej Herečky vo vedľajšej úlohe v hre Martina Mc Donagha Kripli za úlohu Eileen a zároveň cenu najlepšej herečky vo veku pod 30 rokov. Za túto úlohu ešte v tom istom roku získa cenu kritiky. V roku 2003 nastupuje do Národného divadla. V lete roku 2005 získala prvú filmovú úlohu vo filme Csak szex és más semmi (Len sex a nič viacej). V roku 2006 za úlohu Dóry v tomto filme dostane cenu Maďarskej filmovej kritiky a v decembri na festivale v Monte Carlo získa cenu za najlepší ženský herecký výkon.
20. augusta prevzala Záslužný rytiersky kríž Maďarskej republiky.

Cicis

Herecká filmografie

Filmy

2019 Szép csendben
2018 Doufám, že příště umřeš :-)
Gellérthegyi álmok (TV film)
Premierajándék (divadelní záznam)
2017 Brazilci
2016 Balkán kobra (TV film)
2014 Ostrov nikoho
2013 Esküvőtől válóperig (divadelní záznam)
2012 Nejem, nőm, csajom
2010 Zimmer Feri 2.
2008 Pánik
2007 Konec
Vizen
2005 Nic víc než sex
Člověk bez osudu
2004 Bitva u Moháče
Mi, szemüvegesek (TV film)
Állítsátok meg Terézanyut!
2003 Az ember, aki nappal aludt
Vagabond
2002 A hídember
Egérút
Vstávej, kámo, nespi
2001 Jejich ostrov
Poslední večeře u arabského šedáka
Szekszárdi mise (TV film)
Szivárvány harcosa, A (TV film)
1996 Aranyoskáim (TV film)

TV seriály

2019 Csak színház és más semmi (TV seriál)
Episode 8 (S04E08)
Episode 7 (S04E07)
Episode 2 (S04E02)
2018 Csak színház és más semmi (TV seriál)
Episode 6 (S03E06)
Episode 5 (S03E05)
Episode 4 (S03E04)
další epizody (6)
2017 Csak színház és más semmi (TV seriál)
Episode 6 (S02E06)
Episode 5 (S02E05)
Episode 4 (S02E04)
další epizody (6)
2016 Csak színház és más semmi (TV seriál)
Premier (S01E06)
Főpróba (S01E05)
Jelmezes próba (S01E04)
další epizody (6)
2004 Életképek (TV seriál)
2001 Kávéház (TV seriál)
Oszkár ajándéka (E13)
A Király nem eladó! (E12)
Decemberi hangulat (E10)
další epizody (11)
1993 Kisváros (TV seriál)
1987 Szomszédok (TV seriál)

Dokumentární

2018 Osztálytalálkozó

Režijní filmografie

TV pořady

2018 Thália Szilveszter (TV pořad)

Host

TV pořady

2018 Thália Szilveszter (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky